Gündem

Salgın Nedeniyle Bir İlimizden Daha Kötü Haber Geldi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından corona virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulunuldu. Yapılan açıklamada virüsün hiç olmadığı kadar yakınımızda olduğu ve riskin hiç olmadığı kadar büyük olduğu vurgulandı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Türkiye’de olduğu gibi Rize’de de bir süredir vaka sayılarındaki artışın süreklilik arz ederek sürdüğü vurgulandı. Söz konusu açıklamada özellikle Kurban Bayramı ve sonrasında ortaya çıkan bu olumsuz sürecin üzüntü ve endişeye sebebiyet verdiği belirtilerek şöyle denildi:

“Bu olumsuz sonuca sebep olarak birçok etmen gösterilebilirse de toplu olarak bulunulan her ortamdaki kaygısız, tedbirsiz, rahat ve aşırı güvenin tetiklediği korkusuz tavırlar şüphesiz ki en önemli sebeplerin başındadır.”

“RİSK HİÇ OLMADIĞI KADAR BÜYÜK”

Ayrıca yapılan açıklamanın devamında corona virüsü tedbirlerine uyum noktasında sıkıntılar yaşandığı belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Bunca söyleme, üzücü habere, yaşanan acı vefatlara, çekilen ıstıraplara ve sarf edilen emeğe karşın halen aynı vurdumduymaz tavırlarla düğünlerimizde rahatlıkla horon oynayabiliyor, sırf iyi vakit geçirebilmek adına, tedbirlere uymadığını gördüğümüz kafeterya, lokanta ve benzeri yerlerde bulunabiliyoruz. Belki de tüm bu rehavetimizin sebebinde halen bana bir şey olmaz, bana bulaşmaz, bulaşsa da bir şey yapmıyor gibi aslında içi boş gerçekten uzak fikir çağrışımları yatmaktadır. Şu an virüs hiç olmadığı kadar yakınımızdadır ve risk hiç olmadığı kadar büyüktür.”

İlgili Makaleler