Kamu Haberleri

Salgın Nedeniyle Eskiye Dönülüyor ! Mesai İçin Flaş Karar Verildi

Corona virüsü salgını kapsamında son dönemde artan vaka sayılarından dolahyı eski tedbirlere dönülmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında mesai saatleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulunmuştu ve İzmir'de önemli bir karar alındı. Bu doğrultuda 14 Eylül'den itibaren esnek çalışma uygulanacak.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger önemli açıklamalarda bulundu. Vali Köşger açıklamalarında esnek çalışma modelinin uygulanacağını vurguladı. Artan vaka sayısını engellemek adına kent genelinde hafta başından itibaren esnek çalışma modelinin uygulanacağı belirtildi. Ayrıca esnek çalışmanın 5 kurum dışında uygulanacağı belirtilerek yeni modelin detayları da belli oldu.

ESNEK ÇALIŞMA OLACAK

Vali Köşger sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Köşger açıklamalarında uygulamadan kentte sağlık müdürlüğüne bağlı olan personeller, kolluk kuvvetleri, 112 acil çağrı merkezindeki görevli personel ve mülk idari amiri ve AFAD’a bağlı olarak personellerin esnek çalışma modeline geçeceği belirtildi.

Vali Köşger esnek çalışma hakkındaki detayları da belirterek açıklamasında 60 yaş üstü ve il müdürleri hariç olmak üzere idari izinli sayılacaklarını aynı zamanda yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların ikinci bir emre kadar evden çalışacağını ve diğer çalışanların ise haftalık dönüşümlü bir şekilde çalışacağını ifade etti.

Dönüşümlü olarak çalışanlar, göreve gelmedikleri durumunda (fiilen) ihtiyaç olduklarında yetkili merciler tarafından mahalle denetim ekiplerinde görevlendirilebilecekler.

Bununla beraber esnek çalışma modeli için hazırlanan görevlendirme listeleri valilik ve kaymakamlık oluru aldıktan sonra il ve ilçe yazı müdürlerine iletilecek. Ayrıca bu personeller çağırıldıkları an görevlerine dönecekler.

İlgili Makaleler