Gündem

Salgın Nedeniyle Türkiye Geneli Karar Alındı ! 10 Gün Sürecek

İçişleri Bakanlığı tarafından corona virüsü salgını nedeniyle önemli bir karar daha alındı. Bu doğrultuda bir genelge yayımlandı ve denetimlerin 10 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Bakanlık tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede son dönemde vakaların arttığı belirtilerek yapılacak olan denetimlerle corona virüsü salgınının önüne geçilmesi hedefleniyor. 10 gün boyunca devam edecek olan denetimlerde vali, kaymakam, belediye başkanı ve personellerin katılacağı duyuruldu. Bununla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan yöneticiler ve personeller, meslek odaları ve muhtarlar dışında illerde görev yapan kolluk kuvvetleri, özel güvenlik görevlileri ve zabıtalarında denetimlere katılacağı vurgulandı.

GENELGEDE YER VERİLENLER

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafeler, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, piknik alanları, parklar yaşam alanlarını plajlar, cadde ve sokaklar vb.”

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Gönderilen genelgede tedbirlere uyulması gerektiği ve salgının önüne geçilmesi gerektiği ifade edilirken bu kapsamda denetimlerin 10 gün boyunca devam edeceği ifade edildi.

İlgili Makaleler