Gündem

Sanal oyun pahalıya patladı! Online araç satışına güven kalmadı: Dikkatsizliği 100 bin TL’ye mâl oldu!

Günümüz standart alışverişin ötesinde online siteler kullanılarak alım satım işlemleri kısa sürede tamamlanabiliyor. Vatandaşın bütçesine uygun araç satın alımı için güvendiği bir siteyi kullanarak yaptığı alışverişte akıl almaz bir olayla karşılaşıldı. Sistematik olarak vatandaşın tuzağa düşürüldüğü senaryo içerisinde tüm aşamalar tek tek planlanmıştı. Sonuç olarak yapılan alışveriş 100.000 TL’yi aşan bir zarara mal oldu.

Online alışveriş sırasında sahtekarların yepyeni bir uygulaması daha ortaya çıkarıldı. Çete olarak hareket edilen ve tuzağa düşülen düşürülen vatandaşın istenen her alana getirilerek kandırıldığı araba alım satım sitelerine de artık güven kalmadı. Satıcı internet üzerinden anlaşma sağladığı kişi tarafından dolandırıldı. Ekspertiz raporu almaya gittikleri bayi dahi işin içerisinde çıktı.

DOLANDIRILDIĞINI GÜNLER SONRA FARK ETTİ!

Ankara’da yaşanan bu olay internet üzerinden bütçesine uygun araç alımı yapmak isteyen bir vatandaşın hamlesi ile ortaya çıkarıldı. Yapılan bu örgütlü sahtecilik sonrasında ise tüm süreç ifşalandı. Sorumlular polis tarafından tutuklanarak hapse gönderildi.

Araç satış sitesinde yer alan bir ilandaki numarayı arayan şahıs satıcıya ulaştığında “ekspertiz alanındayız hemen gelirsen alabilirsin” cevabı ile karşılaştı. Ardından bulunulan alana gittiğinde sunulan ekspertiz raporuna binaen 480.000 TL ödedi ve aracı satın aldı. Satın almış olduğu aracı birkaç gün boyunca kullanan şahıs daha sonradan kandırıldığını fark etti.

YAKALANDILAR, İTİRAF ETTİLER!

Kazalı araç alan galeri

Aracı kullanmaya başladıktan sonra kilometre hızına bakmak aklına geldi ve gördüğünde şoka uğradı. Mesajla sorgulama yaptı ve bu sorgulama sonrasında ise şaşkınlığa uğradı. Plaka sorgulatma işleminde hata olabileceğini dahi düşündü. Dolandırıldığını ise daha sonradan fark etti. Bu durumun fark ettiği anda satıcılara ulaşmak istedi fakat herhangi bir muhatap bulamadı.

En sonunda polise gitmekte çare bulan vatandaş yapılan operasyon sonrasında dolandırıcıların gözaltına alınmasını sağladı. 4 farklı kişi çıkarıldıkları sorguda kilometreyi düşürdüklerini ve diğerlerinin de aracı satmak için fırsat oluşturduklarını itiraf etti.

HİLELİ SATIŞ TEK TEK İFŞA EDİLDİ!

Dolandırıcıların yaptıkları hileli satışta öncelikle tuzağa düşürebilecekleri kişi ayarlanıyor. Dolandırıcıların kendi belirledikleri ekspertizde sorun yokmuş algısı ile araç satım işlemi gerçekleştiriliyor. Aslında daha önceden büyük hasarda bulunan araçlar alınıyor ve tamir ettiriliyor. Boya ve tamir aşamaları sonrasında kilometreleri düşürülerek internette satışa sunuluyordu. Bu nedenle de fiyatı daha uygun oluyordu. Mağdurun avukatı 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılama talep ettiklerini ifade etti. Satın alınan araç 480.000 TL’ye alınmıştı. Mağdur olan kişi bu aracı tekrar 395 bin TL’ye satarak elinden çıkardı.

İlgili Makaleler