Gündem

Savaşın 101. Gününde Ukrayna ile Rusya Arasında Şehir Savaşları Başladı! Ukrayna Severodonetsk’in Beşte Birini Geri Aldı!

Rusya’nın Ukrayna toprakları üzerindeki işgalci faaliyetlerine başlamasının ardından 101 gün geride kaldı. İki ülkenin askerleri arasında kanlı şehir savaşları çıkmaya başladı. Doğu bölgelerinde hareketli günler geçerken, Luhansk bölgesinde yer alan Severodonetsk şehrinin beşte birlik kısmı tekrar Ukrayna kontrolüne geçti.

Şehir Savaşı Başladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile başlayan işgalci faaliyetlerin 101 gündür devam ediyor. Luhansk Valisi Sergey Gayday bölgede bulunan Severodonetsk şehrinin beşte birinin Ukrayna kontrolüne geçtiğini açıkladı. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı bir bildiri yayınladı ve Severodonetsk Şehir Savaşı’nın başladığını kamuoyuna duyurdu.

Yapılan bildiride doğu cephelerinde yaşan güncel gelişmelerden bahsedildi ve durum hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

En Gelişmiş Sanayi Şehirlerinden Birisiydi

Şehir savaşının başladığını duyuran Ukraynalı yetkililer, topçu birimleri tarafından desteklenen askeri operasyon başlattı. Askeri operasyonların yapıldığı ve şehir savaşına ev sahipliği yapan Severedonetsk şehri ülkenin doğu kısmında kalan en gelişmiş sanayi şehirlerinden biriydi.

Rusya ordusu tarafından şehirden geçen nehrin sol yakasına doğru ağırlık verildiği açıklanırken, işgalcilerin bölge kontrolünü ele geçirmeyi hedeflediği ifade edildi.

Şehirde yer alan Dnepr bölgesinde çatışmaların yoğu şekilde devam ettiği söylendi. Rus güçlerinin en az 100 aracının hasar aldığı bu çatışmalarda, çok sayıda askeri teçhizat kaybı yaşandığı ifade edildi.

Yerel Halktan Rus Ordusuna Sivil Direniş!

Rus Ordusu’nun işgalci faaliyetlerinin Harkov ve Herson bölgelerine doğru kaydırıldığı ifade edildi. Özellikle Herson bölgesinde sivil halkın Rus Ordusu’na karşı güçlü bir direniş gösterdiği açıklandı.

Yetkililer tarafından yapılan duyuruda, son 24 saat içerisinde Rus Ordusu’na ait 1 adet topçu sistemi, 6 adet ağır zırhlı araç, 3 adet askeri araç ve bir adet insansız hava aracı etkisiz hale getirildi.

İlgili Makaleler