Personel Alımı

Savunma Sanayi’den Diyanet İşlerine Kadar: Ek Kadrolar Açıldı; Alımlar Başlıyor! SGK, DSİ, OGM 2022 Yılında Hepsi Personel Alımı Yapacak!

Özellikle kamu personeli olmak için fırsat kollayan vatandaşa müjdeli haber geçtiğimiz gün yayınlanan Resmi Gazete’den geldi. Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayata geçirilen yeni kadro tahsisleri kapsamında kamuda görev alacak 2 bin 233 kişi daha onayı aldı. Kadrolar bakanlık ve kamu kurumlarında açılırken; alınacak olan 2 bin 233 kişinin istihdam edileceği pozisyonlar da belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında 2 bin 233 yeni kadro açıldı. Önümüzdeki günlerde tek tek alım yapmaya başlayacak olan kamu kurum ve kuruluşları arasına yeni kadro tahsisi ile birlikte Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan Devlet Su İşleri’ne (DSİ) kadar pek çok kuruluş eklendi.

En Çok Kadro Diyanet İşleri Başkanlığı’na Verildi

Yayınlanan kararnameyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’na 1 diyanet akademisi başkanı, 7 daire başkanı, 15 diyanet işleri uzmanı, 4 yayın evi satış müdürü, 15 diyanet işleri uzman yardımcısı, 20 eğitim uzmanı, 30 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 5 şef, 5 şoför, 4 musahih, 6 grafiker, 5 tekniker, 5 istatistikçi, 2 teknisyen, 1 diyetisyen, 5 hizmeti kadrosu, 10 eğitim görevlisi ve 10 öğretmen kadrosu olmak üzere 163 kadro tahsis edildi. Savunma Sanayi Başkanlığı’na da edilen tahsisler doğrultusunda, 8 daire başkanı, 45 savurma sanayi uzmanı, 30 savurma sanayi uzman yardımcısı, 17 veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu açıldı.

Kamu Kuruluşları Kadro Tahsisinden Payını Aldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı’nın ardından diğer kamu kuruluşlarına da kadro tahsisi yapıldı. Kararnameye göre Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na 2 şube müdürü kadrosu tahsis edilirken; DSİ Genel Müdürlüğü’ne 59 şube müdürü, İklim Değişikliği Başkanlığı’na ise 6 şube müdürü kadrosu verildi. 2 işletme müdür yardımcısı, tahsisi yapılan Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) yanı sıra Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne (VGM) 10 şube müdürü, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne ise 6 şube müdürü kadrosu eklendi. Bu kadroların hangi esas ve usul ile doldurulacağı ise, henüz açıklanmadı.

İlgili Makaleler