Gündem

Şehirler arası seyahat kısıtlaması olacak mı? Bakan Koca açıkladı!

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakan Fahrettin Koca, basına önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de corona virüsü salgınına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Bakan Koca, şehirlerarası seyahat kısıtlamasının yeniden uygulanıp uygulanmayacağına dair de açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de artan corona virüsü vakalarından sonra Bilim Kurulu bir kez daha bir araya geldi. Dün gerçekleştirile toplantının ardından Bakan Koca, kamuoyunu bilgilendirmek için basına açıklamalarda bulundu. Bakan Koca vatandaşların en çok merak ettiği sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları hakkında da değerlendirmelerini paylaştı. Peki, Türkiye’de yeniden şehirlerarası seyahat kısıtlaması olacak mı?

Seyahat Kısıtlaması

Bir gazetecinin şehirlerarası seyahat kısıtlaması olup olmayacağına dair sorusunu yanıtlayan Bakan Koca böyle bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti. Bakan Koca konuya ilişkin açıklamasında, “Şu an böyle bir kısıtlama düşünmüyoruz. Özellikle alınması ve uyulması gereken tedbirlere uyum gösterme noktasında bir kararlılık içerisinde olursa biz bunun üstesinden geliriz. Bunu 1.5 ay öncesinde Antep’te, Diyarbakır’da, Urfa’da, Mardin’de, Batman’da, Ankara’da yükselmişti. Benzer tedbirleri alarak sonuç aldık. Ankara bu tedbirlerle geriledi.” Dedi.

Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Bakan Koca sokağa çıkma kısıtlaması hakkında ise “Şu an böyle bir kısıtlama düşünmüyoruz. Özellikle alınması ve uyulması gereken tedbirlere uyum gösterme noktasında bir kararlılık içerisinde olursa biz bunun üstesinden geliriz.”değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 28 Ekim corona virüsü tablosuna göre, yapılan 128 bin 312 test sonucunda 2 bin 305 pozitif tespit edildi. 77 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. İyileşen sayısı ise bin 662 olarak kaydedildi.

İlgili Makaleler