Gündem

Şehirler arası yolcu otobüslerinde yeni dönem başlıyor! Bakan Uraloğlu konu hakkında açıklamalar yaptı! İşte detaylar…

Gelecek sene şehirler arası yolcu otobüslerinde hızlı takip sistemi uygulamaya geçecek! Bütün otobüslerde zorunlu olacak bu sistem sayesinde anlık takipler yapılacak. Bu şekilde vatandaşlara daha güvenli bir şekilde seyahat imkanı sağlanacak.

Şehirlerarası yolcu otobüslerinde yeni dönem başlıyor! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu yaptığı yazılı bir duyuruda Türkiye’de yolcu taşımacılığı alanında en çok tercih edilen şehirler arası otobüslerde yeni döneme geçildiğinin bilgisini verdi! İşte detaylar haberin devamında sizlerle…

Şehirlerarası otobüslerde yeni dönem başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “son dönemlerde maalesef karıştıkları kazalarla gündeme gelen ve şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takacak ve bu bilgileri anlık olarak Bakanlığımıza bağlı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğümüzle paylaşacak. 2024 senesi itibari ile bu uygulama başlıyoruz” diyerek otobüslerin yeni döneme gireceğinin bilgisini verdi.

Başlatılacak olan uygulamanın, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yolcu taşımacılığı faaliyeti gösteren taşıtlar adına 1 Ocak 2024 senesinde yürürlüğe gireceğini ifade eden Uraloğlu, “bu uygulama ile taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne elektronik ortamda iletilecek ve taşıtların etkin bir şekilde takip edilmesi sağlanacak” dedi.

Gelecek olan uygulama ile güvenlik sağlayacak!

Bakan Uraloğlu bu uygulama sayesinde Türkiye’de karayoluyla gerçekleşen yolcu taşımacılığında taşıma ve trafik güvenliğinin artırılmasını da hedeflediklerini belirtti. Bunun yanı sıra Uraloğlu, “karayolu yolcu taşıma hatlarında ve güzergahlarında gerekli planlamaların yapılmasın doğrudan etkisi olacağı gibi, doğal afet, kaza ya da buna benzer yaşanabilecek olumsuz diğer durumlar için bu bilgilerin etkin bir şekilde kullanılacağını ön görüyoruz” diyerek açıklama yaptı.

Ayrıca korsan taşımacılığı faaliyetlerinin önünü alabilmek, engelleyebilmek için de etkin denetim mekanizmalarının kurulması yönünde Bakanlığa talepler iletildiğini belirten Uraloğlu, “gerek karayolu taşımacılarımız gerekse de hizmet alan yolcularımızın, bu hizmetleri en iyi şekilde verebilmesi ve hizmetten yararlanabilmesi için Bakanlığımızca da her türlü tedbirin alınacağı ve gerekmesi halinde mevzuat düzenlemelerinin yapılacağı hususu yapılan çalıştayda tüm paydaşlara iletildi” diyerek sözlerini dile getirdi.

İlgili Makaleler