Ekonomi

Şekerin tadı artık acılaştı! Tüketicilere bir zam haberi daha verildi! Yeni zam yüzde 8, yıllık zam yüzde 300 olarak açıklandı!

Ekonomi piyasalarında gözlenen yükselen grafikler, geçtiğimiz yılın son çeyreği itibari ile gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan hizmetlere ve hizmet ürünlerine yüksek oranlarda zamların yapılmasına sebep oldu. Özellikle gıda sektörü bazında açıklanan zam oranları, her kesimden vatandaşın bütçesini direkt olarak etkiledi.

Para piyasalarında ve altın piyasasında ortaya çıkan agresif çıkışlar kapsamında birçok hizmet ürününe gelen zamlar karşısında geçim derdi içerisine düşen vatandaşlar, gıda fiyatlarına da fahiş etiket fiyatlarının yansıtılmasından sonra en temel gıda gereksinimlerini dahi karşılayamama başladılar. Besinlerinden kısmak durumunda kalan ve bu kapsamda da artık kilo hesabı ile değil tane hesabı ile alışveriş yapmak durumunda kalan vatandaşlar, her fırsatta mağduriyetlerini dile getirerek bu konuya bir el atılması gerektiğine dikkat çektiler.

Vatandaşların tüm çağrılarına rağmen artmaya devam eden enflasyon sebebi ile indirim kararı veremeyen aksine yeni zam haberlerini duyurmak durumunda kalan üreticiler ve diğer dağıtıcı firmalar, bu yönleri ile bütçelerin nerede ise sıfırlanmasına yol açtı. Rahat bir nefes almak isteyen tüketicilere, bugün de bir zam haberi daha verildi.

ŞEKER FİYATLARINA BİR ZAM DAHA!

Sene başından bu yana hem yükselen döviz ve altın fiyatları hem de devam eden Rusya- Ukrayna savaşının sebep olduğu tedarik problemleri sebebi ile durmadan artan gıda fiyatları, bugün yeni bir zam haberi ile daha gündeme geldi. Duyuru sahibi Türkşeker Fabrikaları, yeni zam oranına ilişkin ayrıntıları yazılı bir metin ile bildirdi.

10 Ekim 2022 tarihi ile geçerli olmak üzere 2022- 2023 pazarlama yılı şeker fiyatlarına zam yapıldığını duyuran Türkşeker Fabrikalar, gündemde ilk sıradan yer aldı. Şekerin kilogram fiyatına yüzde 8 oranında zam yapıldığını duyuran Türkşeker Fabrikaları, KDV hariç ücretin 15 TL’den 16,20 TL’ye yükseldiğini ifade etti.

BİR YILDA YÜZDE 300 ZAM!

Türkşeker Fabrikaları tarafından yapılan zam açıklamasından sonra gözler market reyonlarına çevrildi. Yapılan hesaplara göre marketlerde satılan şeker ürünlerine bir yıl içerisinde yüzde 300’ün üzerinde zam yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

İlgili Makaleler