Gündem

Selçuk Geçer Anlattı, Her Şey Ortaya Çıktı! Bu Kez, Piyasalar Altüst Olacak, Benzin ve Mazot Fiyatları Geçer’in Açıklamasından Sonra Dibe Çakılacak!

Yaptığı piyasa analizleri ve ekonomi tahlilleri dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, bu kez tüm Türkiye’yi indiren iki ayrı konuyu arka arkaya değerlendirdi. Akaryakıt fiyatlarında gidilen 2 TL’lik indirimi değerlendiren Selçuk Geçer, bu indirimin tabelalara nasıl yansıdığını adeta gözler önüne serdi.

Artan akaryakıt fiyatlarına karşı hızla düşmesi gereken tabelalar ile ilgili konuşan Selçuk Geçer, sert bir dille seslendi. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı tahmininde bulunan Selçuk Geçer, meslektaşlarına katılmadı.

Selçuk Geçer, Petrol İle Dolar İlişkisini Açıkladı

Bir süredir artan akaryakıt fiyatları, petrol fiyatlarının dolar bazında düşmeye başlamasına rağmen tabelalara çok küçük farklar ile yansımaya başladı. Bu ikilime dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, kendi Twitter hesabı üzerinden dolar ve petrol ilişkisini açıkladı. Konuyla ilgili tweetinde Geçer; “Petrol 130 Dolar, #motorin 22,85 TL; Petrol 120 Dolar, #motorin 22,85 TL; Petrol 110 Dolar, #motorin 22,85 TL; Petrol 100 Dolar, #motorin mecburen 20.25 TL. Petrolde yüzde 30 düşüşe bizde yüzde 10 indirim. Yüzde 50 çıkışa bizde yüzde 300 bindirim. Nasıl ekonomi ama…” ifadeleri yer aldı. Bu ifadelerin sosyal medya platformlarında ses getirmesinin ardından Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)’nın mart ayı faiz kararını da değerlendirdi.

Selçuk Geçer, Para Politikası Kurulu Toplantısı Öncesi Konuştu

Herkesin gözünü kulağını çevirdiği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)’nın 17 Mart Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde ekonomistler sırayla faiz artışı tahminleri başladı. O tahminlerin arasında en çok yer alan tahmin ise, TCMB’nin 10 puanlık faiz artışına gideceği oldu. Bu toplantı öncesinde konuşan Ekonomist Selçuk Geçer, faiz artışı olacak diye meslektaşlarına seslendi. Geçer’in o ifadeleri arasında; “Faiz 10 puan artacak, dolar fena düşecekmiş… Komik olmayın… Enflasyonun 70’e koştuğu yerde, yüzde 24 faiz ancak devede kulak kalır…” cümleleri yer aldı. Öte yandan TCMB, 2021 yılı boyunca seri faiz indirimine gitmiş ve dört ayda politika faizini yüzde 14’e kadar indirmişti. Seri yapılan faiz indirimlerinin ardından 2022 yılında politik değiştiren TCMB, ilk iki ayın faiz kararında sabit tutma kararı almış ve yüzde 14 politika faizini korumuştu.

İlgili Makaleler