Gündem

Selçuk Geçer Konuştu; Dolar Yükseldi! Dolar 18 TL Olacak Mı? Selçuk Geçer’in Açıklamaları Piyasaları Altüst Etti! İşte Yeni Dolar Tahmini…

Yaptığı açıklamalar ve yıl sonu dolar tahminleri ile yatırımcıların en realist bulduğu ekonomistlerden biri olan Selçuk Geçer, geçtiğimiz hafta yeni bir dolar tahmininde daha bulundu. Yeni dolar tahmini ile pek çok yatırımcıyı şaşırtan Selçuk Geçer’e katılan yeni bir isim ise ekonomist Meriç Köyatası oldu.

Yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden olan Ekonomist Selçuk Geçer ve Meriç Köyatası, geçtiğimiz gün Youtube üzerinden bir canlı yayın gerçekleşti. Ekonominin gidişatını değerlendiren iki ekonomist, aynı zamanda yıl sonu dolar beklentisini de güncelledi. Doların destek bandını daha önce 18 TL civarında açıklayan Selçuk Geçer, 18 TL’nin mazi olacağına dikkat çekerken; Meriç Köyatası da yaptığı açıklamalar ve tahminler ile Selçuk Geçer’e katıldı.

Selçuk Geçer Açıkladı, Dolar 18 TL’yi Çok Yakında Ardında Bırakacak

Geçtiğimiz haftalarda yıl sonu dolar beklentisini 20 TL bandına çeken ve dolar destek barajını da 18 TL’ye yükselten Selçuk Geçer, gerçekleştirdiği son canlı yayında bu çıtayı daha da üste koydu. 18 TL bandının ancak mazide kalabileceğine dikkat çeken Selçuk Geçer, bu kez yıl sonu beklentisini 29-30 TL bandına çıkardı. Ekonomide adeta felaket tablosu ortaya çıkarabilecek bir rakam veren Selçuk Geçer’e hesaplamaları ile katılan isim ise Ekonomist Meriç Köyatası oldu.

Meriç Köyatası Yeni Dolar Tahmininde Selçuk Geçer’e Katıldı

Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği canlı yayında Selçuk Geçer’e eşlik eden ekonomist Meriç Köyatası, dolar tahminlerini de açıkladı. Selçuk Geçer’e hesaplamaları ile destek veren Meriç Köyatası; “Şimdi sen geçen gün dolar kurunu önce 15.80- 16 TL’lere gelir dedin. Daha sonra bunun duracağı yer 18’ler değil 22 TL’lerdir dedin.  Sonra ben de aldım elime kağıt kalemi enflasyon rakamlarına baktım. Martta dehşet bir gidişat var” dedi. Ardından yıl sonu dolar beklentisini de açıklayan Meriç Köyatası; “Benim bu gidişata göre nisanın ilk haftasında kurda gördüğüm nokta 16 TL. Ama burada durmayacak. 18 bandı mazide kalacak. Nisanın ilk haftasında ralli başlar diyorum mayısın ortasına kadar gider diyorum. Yılbaşında yaptığımız tahminlerde yıl sonu dolar kuru için 29-30 TL tahminimiz vardı. Ayrı ayrı hesaplayıp aynı sonucu almıştık” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Makaleler