Gündem

Selçuk Geçer Oyunu Bozdu; “Birileri Çok Büyük Bir Soygun Yapıyorlar!” Altında Beklenmedik Hareketlilik Devam Edecek Mi? Piyasada Büyük Oyun!

Bir süredir altın piyasasında yaşanan dalgalı iniş yatırımcının kafasını karıştırırken ekonomistlerin de dikkatini çekmeye başladı. Altındaki düşüşü değerlendiren isimlerden biri olan Ekonomist Selçuk Geçer ise, altın fiyatlarındaki son piyasa durumunu değerlendirdi. Öte yandan Selçuk Geçer’in gerçekleştirdiği açıklamalarda dikkat çeken “operasyon” kelimesi, herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Son piyasa gününde de altın fiyatlarındaki hareketlilik devam etti. 15 Nisan 2022 Cuma günü gram altının fiyatı 928,96 TL seviyesinde güne başlarken; dolar son işlem gününde 14,64 seviyesinde seyretti. Hem dolar hem de altın seviyesindeki bu dengesiz iniş ve çıkışlar hem yatırımcıları hem de vatandaşları tedirgin ederken; ekonomist Selçuk Geçer’in de dikkatinden kaçmadı. Selçuk Geçer, hem son işlem gününü hem de altın ve para piyasasındaki hareketliliği değerlendirdi.

Selçuk Geçer; “Çok Net Bir Şekilde Keriz Silkeleme Operasyonu Başlamıştır”

Gerçekleştirdiği analiz ve tahminler ile vatandaşların dikkatini çeken Ekonomist Selçuk Geçer, dünya genelindeki faiz hareketliliğini değerlendirdi. Ons altında gerileme olacak diyenlere seslenen Selçuk Geçer, ilginç bir benzetme yaptı. Selçuk Geçer’in konuyla ilgili açıklamalarında ise; “Rusya ile Ukrayna gerilim sona mı erdi? Dünyada ekonomik açıdan bir rahatlama mı yaşanmaya başlandı? Peki altın fiyatları neden düşüyor? Çok net bir şekilde keriz silkeleme operasyonu başlamıştır. Ons altının düşmesini gerektirecek bir durum yok” ifadeleri yer aldı. Öte yandan Selçuk Geçer’in diğer açıklamaları da piyasada bomba etkisi yarattı.

Selçuk Geçer; “Birileri Çok Büyük Bir Soygun Yapıyorlar”

Altının piyasa hareketliliğine dair önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, piyasada bir şeylerin ters gittiğine dikkat çekti. Dönem olarak altın piyasasında fiyat yükselişlerinin olması gereken bir dönemde olunduğuna vurgu yapan Selçuk Geçer, altın fiyatlarının düşmesini bir soygun olarak nitelendirdi. Selçuk Geçer’in konuyla ilgili açıklamalarında ise; “Birileri çok büyük bir soygun yapıyorlar. Altın piyasasında panik yaratıp fiyatları belirli bir seviyeye çektiler. Hedefleri yere ulaşınca da oradan altın toplayacaklar ve sonrasında da altın fiyatları fırlayacak” ifadelerini kullandı. Ardından ons altının şimdilerde olması gereken seviyesinin 2.000 Dolar ve üzeri olduğunu belirten Selçuk Geçer; “Yükseliş trendi sona ermedi sadece operasyon çekiyorlar” ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

İlgili Makaleler