Gündem

SGK Bombayı Patlattı; Kredi Çekmek İçin Emekli Olmaya Gerek Kalmıyor! Sadece Dilekçe Vermek Yetiyor! Emekli Olacak Olan Herkes Bu Sistemden Yararlanabiliyor!

Pek çok kredi vereceği vatandaşın maaşlı çalışan ya da emekli olmasını istiyor. Elbette bu bankanın geri ödemelerini garanti altına almak için gerçekleştirmesi gereken birtakım prosedürlerinden kaynaklanıyor. Ancak emekliliği gelmiş olması nedeniyle hem çalışmayan hem de emekliliğini bekleyen vatandaşlar, nakit ihtiyaçlarında herhangi bir kuruma başvuramıyor. Bu sistemin önüne geçmek isteyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise, yeni bir sistem devreye sokuyor.

Çalışma hayatını tamamlamış olan vatandaşlar emekli olabilmek için SGK’ya emeklilik için başvuru gerçekleştiriyor. Dilekçe ile yapılan bu başvurular esnasında vatandaşların aylık maaşları bağlanmadan önce SGK tarafınca belirlenmiş bulunuyor. Vatandaşın ödediği prim tutarı, prim gün sayısı ve yaşına göre bu hesaplamayı gerçekleştiren SGK, yeni sistemi sayesinde vatandaşın maaşı bağlanmadan avans kullanmasını kolaylaştırıyor.

SGK Emekli Aşamasındaki Vatandaşlar İçin Yeni Bir İş Birliği Gerçekleştirmiş Bulunuyor

Emeklilere için her geçen gün daha avantajlı iş birliklerine bir yenisini daha ekleyen SGK, emeklilik dilekçesi vermesi nedeniyle işinden ayrılması gerekli olan vatandaşların imdadına yetişecek yeni bir prosedür uygulamasını başlatıyor. Bu prosedür kapsamında maaşı bağlanmamış olmasına rağmen emekli maaşını bekleyen vatandaşlar, SGK’nın iş birliği sayesinde bankalardan maaşının üç katına kadar avans kullanımı gerçekleştirebiliyor. SGK tarafından sağlanan bu nakit desteği kapsamında vatandaşların yararlanabileceği maksimum tutar ise 8 bin 447 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

SGK’nın İş Birliği Sayesinde Alınan Avanslar Kolaylıkla Ödeniyor

Bankalar ile iş birliği sonucu maaşı bağlanmak üzere olan emeklilere nakit desteği sağlayan SGK, maaş başvuru süresi ile maaşın bağlanma arasındaki geçen ayların toplam tutarını maaşın bağlanacağı ilk ay vatandaşa toplu olarak gerçekleştiriyor. Ancak, SGK’nın bu iş birliği kapsamında kullanılan nakit avansların geri ödemesi toplu bir biçimde gerçekleştirilmiyor. Nakit avansları 12, 24 veya 36 ay taksitler ile ödeme seçeneği bulan vatandaşlar, bu vade kapsamında küçük taksitler ile borçlarını geri ödeyebiliyor. Böylelikle acil nakit ihtiyaçlarını karşılamış olan vatandaşın geri ödemeleri küçük taksitler şeklinde her ay maaşından kesiliyor. Bu sistem hem vatandaşın cebini yormazken hem de vatandaşın maaşından önemli bir bölümü taksitlere götürmemiş oluyor.

İlgili Makaleler