Genel

SGK Genelge Yayımladı ! İşte Karşılıksız Sağlanan Destekler (Günlük 98 Lira Ödeme)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yayımladığı bir genelgeyle milyonlarca kişinin beklediği ödemeleri duyurdu. Bu bağlamda karşılıksız çeşitli destekler sağlanıyor.

SGK tarafından geçici iş göremezlik maaşı alanlar asgari ücret artışından yararlanıyor.

GÜNLÜK 98 LİRA ÖDEME

Bu bağlamda Ocak ayı önce geçici iş göremezliğe uğrayıp bu hali 1 Ocak’tan sonra da devam edenlerin geçici iş göremezlik ödeneği günlük 98.10 liraya çıktı. Bununla beraber çırak ve öğrencilerin istirahatlı oldukları günlere ait geçici iş göremezlik ödenekleri ise 40 lira olarak belirlendi.

Ayrıca SGK tarafından yayımlanan genelge kapsamında ev hizmetlerinde ayda 10 günden az gündelikçi, bakıcı çalıştıranlar bu yıl günlük 1.96 TL iş kazası ve meslek hastalığı primi ödeyeceği gibi 9 günlük toplam prim 17.64 TL olacak.

Konu ile ilgili olarak 10 gün ve üzeri çalışamayanlar, primlerini kendileri yatırabiliyor. Bunların 2020’de ödeyecekleri prim tutarı aylık 956.48 lira oldu. Ayrıca hiçbir şekilde sağlık hizmeti alamayanlar için de düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında sağlık hizmeti alamayanlara 88.29 lira prim ödemeleri şartıyla sağlık hizmeti veriliyor.

SGK Genelge Yayımladı
SGK Genelge Yayımladı

SSK’lı ve Bağkurlu kadınlar ile eşi çalışmayan erkeklere yeni doğan çocuk için ödeme yapılıyor. Geçen yıl 180 lira olan bu ödeme 202 liraya çıktı. Bunun için SGK il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine 5 yıl içinde başvuru yapılabilir.

ÇOCUK YARDIMI

SGK tarafından yayımlanan genelge kapsamında 6 yaşından küçük 2 çocuğu olan eşi çalışmayan bir memurun aylık ödeneği 478 liraya yükseldi. Memurlara çalışmayan eşleri için 332 lira ödeme yapıldığı gibi çocuk yardımı 0-6 yaş için 73 lira, 6 yaş üstü için 36.52 lira oldu.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir