Gündem

SGK karantina sürecinde en az 785 TL ödeme yapacak!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında SGK tarafından çalışamayanlara ödeme yapılacağı açıklandı. Yurt dışından dönen ve 14 gün karantina altında kalması gereken vatandaşların aldıkları rapor ücreti SGK tarafından ödenecek.

Türkiye’de corona virüsü görülmesinin ardından ödemelerle ilgili yeni kararlar da alınmaya başlandı. Daha önce riskli yaş durumunun evde maaşlarını alabileceğinin açıklanmasının ardından bu kez de yurt dışı bağlantılı çalışanlarının rapor ücretlerinin SGK tarafından karşılanacağı açıklandı. 14 günlük süreci evlerinde karantina altında geçirenler en az 785 TL’lik ücretlerini SGK’dan alabilecekler.

Ne kadar ödenecek?

Kişilerin karantina sürecinde alacakları paralar ise aldığı brüt ücrete göre hesaplanacak. Ödemelerin, kamu bankaları ve PTT aracılığıyla kişilere verileceği öngörülüyor.

 İş görmezlik raporu olarak biliniyor

SGK’ dan daha önce verilen rapor paralarının da şart olarak, 1 yıl içinde en az 90 günlük primin de yatırılmış olması gerekirken, raporlu olunan günlerin üçüncü gününden itibaren hesaplama yapılıyordu. Hesaplamada son üç aylık brüt maaşın ortalaması alınıyor ve raporlu olunan güne göre ödenecek miktar ortaya çıkartılıyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir