SGK Müjdeyi Verdi; Kaplıca Tatili İçin Başvuru Yapan Herkese, Bedava Tatil Hediye Edecek! Vatandaşların Başvuru İçin Yapması Gereken…
Sağlık amaçlı tedavi yöntemlerinden biri olan kaplıcalar için düğmeye basmış olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tedavi sürecinde kaplıcalara ihtiyacı olan hastaların kaplıca ve konaklama masraflarını karşılamaya hazırlanıyor. Kaplıca tedavisi için şartları da belirlemiş olan SGK, ödenecek olan harcamaları da açıklamış bulunuyor.
Sağlık Bakanlığı’nın uygun gördüğü kaplıca tesislerinde tedavi görmesi gereken vatandaşların harcamalarını karşılayacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tedavi masraflarının karşılanabilmesi için vatandaşların alması gereken belgeleri ve taşıması gereken şartları ilgilileri için paylaşmış bulunuyor.
SGK Duyurdu; Tedavi Amaçlı Tatillere Ücret Ödenmeyecek
Hastaların her açıdan tedavisini destekleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), fiziki tedavi gereken hastalarda kaplıca tedavilerini de karşıladığı masraflar arasına dahil etmiş bulunuyor. Devlet hastaneleri ya da üniversite hastanelerinden alınan kurul raporlarının ardından kaplıca tedaisine uygun olan hastaların kaplıca tatillerini karşılayan SGK, bu karşılama için fiziksel tıp ve rehabilitasyon, tıbbi ekololi ve hidroklimatoloji doktorlarının yer aldığı bir kuruldan rapor talep ediyor. Bu kurulun verdiği rapor ile kaplıca tedavisi alan kişiler, yaptıkları masrafları SGK aracılığıyla geri alabiliyor. Öte yandan SGK’nın giderleri karşılaması için raporun içerisinde hastalığın tanısı, doktorun tavsiye etiği tedavi yöntemi, tedavi için gerekli olan seans ve gün sayısı gibi ibarelerin açıkçası bir şekilde belirtilmesi gerekiyor. Ayrıca, hastaların bu giderleri geri alabilmesi için Sağlık Bakanlığı ile sözleşmesi olan kaplıcalara gitmesi şartı aranıyor.
Ücretsiz Kaplıca Tatili İçin Sağlık Kurulu Raporu Şart
Özellikle fizik tedaviye ihtiyacı olan hastaların doktor raporu ile sağlık açısından kaplıcalara gitmesi gerektiği belgelenebilirse, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), söz konusu hastanın belirli masraflarını karşılıyor. Bu masraflar arasındaysa; banyo masrafları, yol, gündelik ve refakatçi giderleri bulunuyor. Hasta olan vatandaşların bu imkandan yararlanabilmesi için aldığı Sağlık Kurulu raporundan itibaren geçen 6 ay içerisinde doktorunun tavsiye ettiği kaplıca tedavisine başlaması gerekiyor. Ödemeler kapsamında gerçekleştirdiği tutarı, Sağlık Bakanlığı tarafından izin verilmiş ve kişinin yerleşim yerine en yakın olan yere göre hesaplayarak belirleyen SGK, bu bağlamda ortaya çıkan miktarı hasta olan kişiye ödüyor. Bunun yanı sıra Sağlık Kurulu raporunun ardından geçen 5 iş günü içerisinde kaplıca tedavisine giden kişilerin masrafları doğrudan SGK tarafından karşılanırken; 5 iş gününü aşan hastaların masraflarını alabilmesi için sevk belgesi de alması gerekiyor. Öte yandan SGK Tarafından refakatçi giderinin karşılanması içinse doktorların verdiği Sağlık Kurulu raporuna refakatçi şartını eklemesi gerekiyor.