Ekonomi

SGK prim borcunu kapatmak isteyenlere, Denizbank’tan görülmemiş destek! Günde 14 TL ödeyene kefilsiz, 3 ay taksit ertelemeli avantajları ile 10 bin TL’lik ödeme yapılacak!

Senelerdir emekli olmayı bekleyen ancak 1999 yılında getirilen bir sigorta kanunu sebebi ile yaş faktörüne takılarak emeklilik hakları kısmen ellerinden alınmış olan EYT’liler, yeni dönemin birincil gündemini oluşturmaya devam ediyor. Sene başında duyurulan ve temmuz ayının başı itibari ile çalışmalarına resmen başlanmış olan EYT yasası için geri sayım devam ederken söz konusu yasadan kimlerin, nasıl yararlanabileceği de yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli maaşı hizmeti alabilmek için EYT yasasının çıkmasını bekleyen vatandaşlar için açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenleme kapsamında prim ve sigortalılık süresi şartlarının değişmeyeceğine dikkat çekti. Sigorta girişi 1999 yılından önce olan veya sonra olsa dahi askerlik ve doğum gibi özel olayları 1999’dan önce gerçekleştirmiş olan vatandaşlara toplu prim ödemesi ile EYT yasasından yararlanma hakkı tanınacağı bilinirken vatandaşlar prim borçlarını toplu bir şekilde ödemenin yollarını araştırmaya başladılar.

Yalnızca EYT’li vatandaşlar için değil emeklilik hakkı elde etmek isteyen ancak prim borcunu tamamlamamış olan vatandaşlar için yeni bir duyuru yayınlayan Denizbank, toplu ödemeler için kredi desteği vereceğini belirterek yeni kredi kampanyasının ayrıntılarını paylaştı.

EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE DENİZBANK’TAN KREDİ DESTEĞİ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli maaşı alabilmek için prim ödemesini tamamlamak zorunda olan ancak mevcut ekonomik koşullar çerçevesinde yeterli nakde sahip olmayan vatandaşlar için yeni bir kredi kampanyası geliştirdiğini duyuran Denizbank, ilgili grupta yer alan vatandaşlara kefilsiz olarak 100 bin TL’ye kadar nakit desteği vereceğini bildirdi. Kredi kampanyası kapsamında yararlanılabilecek azami vade sayısını 36 ay olarak belirleyen banka, başlangıç faizini ise yüzde 2,11 olarak açıkladı. Ayrıca Denizbank kredi çeken vatandaşlara 3 ay taksit erteleme imkanı da sunacağını bildirdi.

DENİZBANK EMEKLİ KREDİSİNİN AYRINTILARI

Denizbank, prim borcunu ödemek isteyen vatandaşlar için geliştirmiş olduğu kredi kampanyasının örnek hesaplama tablosunu şu şekilde oluşturdu:

  • Kredi tutarı: 10.000 TL
  • Vade sayısı: 36 ay
  • Aylık faiz oranı: %2,11
  • Aylık taksit: 426,62 TL

İlgili Makaleler