Ekonomi

SGK’dan Büyük Müjde: Sıfır Faizli Ev Kredisi Verilecek! SGK Sıfır Faizli Ev Kredisinden Yararlanma Şartları Nelerdir? İşte Şartlar…

Her geçen gün artan emlak piyasasına karşın kredisiz ev alamaz hale gelmiş olan vatandaşlar, konut kredilerinin en uygun olanlarını çekebilmek için şu günlerde banka banka dolaşmaya başlamış bulunuyor. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun yeni imzalamış olduğu protokol sonrasında özellikle bazı şartları yerine getiren vatandaşların bunu yapmasına gerek olmuyor, çünkü bu vatandaşlar, sıfır faizli konut kredisinden yararlanabiliyor.

SGK, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir duyuru aracılığıyla sıfır faizli konut kredisi vereceğini duyurmuş bulunuyor. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmiş belirli personellere sağlanacak olan bu faizsiz konut kredisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile anlaşmaya varmış olan SGK, aylık 750 TL gibi ödemeler ile bu kapsamdaki vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlıyor.

SGK Sıfır Faizli Konut Kredisinden Yararlanma Şartları Neler?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında belirli şartları yerine getiren vatandaşlara sıfır faizli olarak konut kredisi desteği veren SGK, bu kapsamdaki protokolü doğrultusunda söz konusu kredileri Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden sağlıyor. Kredilerini 240.000 TL’nin üzerindeki evler için sağlayan SGK, bu kapsamda olan ve sıfır faizli konut kredisinden yararlanabilecek olan vatandaşları da açıklamış bulunuyor. SGK’dan gerçekleştirilen açıklamaya göre; harp veya vazife malulü olmaları nedeniyle maaş alan kişiler ile ölmeleri halinde bu kişilerin dul ve yetimleri, harp veya vazife malulü olduktan sonra yer değiştirerek kamu görevine devam eden vatandaşlar ve 15 Temmuz gazileri ile dul ve yetimleri sıfır faizli konut kredisinden yararlanabiliyor.

SGK Sıfır Faizli Konut Kredisi Başvurusu Nereye, Nasıl Yapılır?

Vatandaşlar, bu avantajlı kediden yaralanabilmek için yaptığı mesleğe bağlı olarak; Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine başvuru gerçekleştirebiliyor. E-Devlet Kapısı içerisinden “Faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu” kısmından da gerçekleştirilebilen bu başvuruları onaylanan vatandaşlar, aldıkları belge ile Ziraat Bankası ya da Halkbank’a giderek faizsiz kredilerini çekebiliyor. Öte yandan geri ödemeler maaşın dörtte biri olarak otomatik bir şekilde tahsil edildiği için 3 bin TL alan bir vatandaş, aylık 750 TL şeklindeki ödemeler ile faizsiz ev kredisinden yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler