Genel

SGK’dan çalışanları ilgilendiren genelge! Corona virüsü iş kazası mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ile çalışanları ilgilendiren genelge gönderdi. “Corona virüsü iş kazası mı?” sorusuna cevap olan genelgede, “COVID-19 virüsünün bulaşıcı bir hastalık olduğu dikkate alındığında, söz konusu salgına maruz kalan ve sağlık hizmet sunucularına müracaat eden sigortalılara hastalık kapsamında provizyon alınması gerekmektedir.” İfadeleri kullanıldı.

Dünya genelinde milyonlarca insanın enfekte olmasına ve binlerce insanın hayatına kaybetmesine neden olan corona virüsü salgını, Türkiye’de sağlık başta olmak üzere pek çok alanı etkiledi. Ülke genelinde virüs nedeniyle yeni kararlar alınmaya devam edilirken, SGK’dan 81 ile milyonlarca çalışanı ilgilendiren 7 Mayıs 2020 tarihli bir genelge gönderildiği öğrenildi. Söz konusu genelge ile bundan sonra hastaneye corona virüsü nedeniyle giden çalışanın iş kazası geçirmediği ve hastalandığı değerlendirmesi yer aldı.

İşte SGK Başkanvekili İsmail Yılmaz imzasıyla illere gönderilen o genelgedeki ifadeler:

“Bilindiği üzere; Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (COVID-19), çok hızlı bir küresel yayılım göstererek neredeyse tüm Dünya ülkelerini etkilemiş ve Dünya Sağlık Örgütünce pandemik (salgın) bir hastalık olarak ilan edilmiştir. Ülkemiz de söz konusu salgından olumsuz yönde etkilenmiştir. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 15 inci maddesinde;“4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalının, iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan ve iş göremezliğine neden olan rahatsızlıklar, hastalık halidir.” hükmü yer almaktadır.Buna göre; COVID-19 virüsünün bulaşıcı bir hastalık olduğu dikkate alındığında, söz konusu salgına maruz kalan ve sağlık hizmet sunucularına müracaat eden sigortalılara hastalık kapsamında provizyon alınması gerekmektedir. Bilgi edinilmesini ve gereğince işlem yapılmasını rica ederim.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler