Gündem

SGK’dan Emeklilere Bir Kıyak Daha! Başvuru Yapan Her Emekliye Anında 35 Bin TL Ödenecek! Emekli Olmak Yetiyor! Başvurular…

Türkiye’de çalışma halinin düzenlenmesinin yanı sıra emeklilik halinin düzenlenmesinde de önemli bir rol oynayan Sosyal Güvenlik Kurumu, kısaca SGK, vatandaşları emekli olduktan sonra da yalnız bırakmıyor. Geçtiğimiz yıllarda emekli promosyonları protokollerine imza atmış olan SGK, bu kez de emeklilerin acil akit ihtiyacına çözüm olabilecek bir iş birliğine imza atmış bulunuyor.

Kamu bankaları olmaları nedeniyle sık sık Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile iş birliği gerçekleştiren SGK, yeni bir iş birliği ile emeklilerin imdadına yetişmiş bulunuyor. Bu kapsamda nakde ihtiyacı olan emeklileri uygun faiz ve uzun vade ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla destekleyen SGK, konuyla ilgili detayları da emekli vatandaş için açıklamayı ihmal etmiyor.

SGK, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Aracılığıyla Kredi Veriyor

Emekli olan vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile yeni bir protokole imza atmış olan SGK, emekli vatandaşların 35 bin TL’ye kadar kredi çekebilmesini destekliyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan maaş alan emekli vatandaşların daha kolay çekebileceği SGK destekli emekli kredisinden asgari ücretle çalışıp SGK aracılığıyla primi ödenen kişiler de yararlanabiliyor. Ancak asgari ücretle çalışanlar bu krediden emeklilere göre daha düşük limitli olarak yararlanabiliyor. Öte yandan SGK, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden kullanılabilecek olan bu kredinin faiz ve vade gibi detaylarını da açıklamış bulunuyor.

SGK Kredilerinin Başvuruları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’a Yapılıyor

Asgari ücretlilere 15 bin TL; emekliye ise 35 bin TL’ye kadar destek verilmesi yönünde bir protokol imzalamış olan SGK’nın destek kredisinden yararlanmak için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden başvuruların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Verilen kredileri 36 aya kadar vade seçeneği ile sunan SGK ve Ziraat Bankası, Halkbank ile Vakıfbank iş birliği, söz konusu kredilerde üç ay geri ödemesiz dönemler de ortaya çıkarıyor. Öte yandan kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu kredi için şubelerinden başvuruları kabul ediyorken; aynı zamanda mobil ve internet bankacılığı başvurularını da açmış bulunuyor.

İlgili Makaleler