Gündem

SGK’dan Geliri Olan Herkes Alabiliyor; 2022 Yılı Bayram İkramiyeleri İçin Düğmeye Basılıyor! 2022 Emekli İkramiyesi Kaç TL! Okan Güray Bülbül Açıkladı…

Maaşları enflasyona yenik düşmesi nedeniyle şimdilerde gözünü kulağını banka promosyonlarına ve bayram ikramiyelerine çevirmiş olan emekliler, 2022 yılında bayram ikramiyelerinin zamlı ödenip, ödenmeyeceğini merak ediyor. Konuyla ilgili sigorta uzmanları birbirinden farklı zam fikirleri ortaya atarken; bayram ikramiyelerinin zamlı ödeneceğini düşün Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül de ikramiyelerin zamlı tutarını açıklamış bulunuyor.

Artan enflasyona karşı bayram ikramiyelerine zam yapılmasını talep eden 13,5 milyon emekli, bayram ikramiyelerinin her birinin en düşük emekli maaşı baremi olan 2.500 TL’ye çekilmesini istiyor. Konuyu köşe yazısına taşımış olan Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül ise, kulislerde konuşulan zamlı bayram ikramiyesini açıklamış bulunuyor.

Bayram İkramiyelerinin 1500 TL İle 1750 TL Arasına Çıkarılması Bekleniyor

Şimdilerde emeklinin dört gözle beklediği emekli ikramiyesi zammı tartışmalarına son dahil olan isim Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül oldu. Emeklilerin taleplerini köşesine taşıyan Bülbül, konuyla ilgili kaleme aldığı köşe yazısında; “Bayram ikramiyesi, 2018 yılından itibaren her yıl kurban ve Ramazan bayramlarından önce emeklilere ödeniyor. Bayram ikramiyesi almak için bayramın içinde bulunduğu ayda SGK’dan gelir ve aylık almak gerekiyor. Bu yıl ikramiyelerin tutarında da artış bekleniyor. İkramiye 1000 TL olarak ödenmeye başlanmış daha sonra 1100 TL’ye çıkarılmıştı. Bu yıl bayram öncesi emeklilerdeki beklenti ikramiyenin 1500 TL ila 1750 TL arası bir rakama yükseltilmesi yönünde” ifadelerini kullandı.

Bayram İkramiyeleri Sadece Emeklilere Ödenmiyor

SGK kapsamında aylık ya da gelir alan herkese ödenen bayram ikramiyeleri, sadece SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı emeklilerine ödenmiyor. SGK’dan dul yetim ve malullük aylığı alanların yanı sıra sürekli olarak iş göremezlik geliri alanlar ile bu geliri alan kişilerin vefat etmesi halinde hak sahiplerine de ödeniyor. Yurt dışında çalışmasına rağmen Türkiye’den SGK çatısı altında gelir ya da maaş alan kişiler de emekli ikramiyelerinden yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra emekli ikramiyesini emekliler ve SGK’dan herhangi bir nedenle gelir alanlar tam alırken; dul ve yetim aylığı alan kişiler, aldıkları maaş yüzdesine göre paylı olarak ikramiyeden yararlanabiliyor. Öte yandan tıpkı emekli maaşında olduğu gibi emekli ikramiyeleri de nafaka ya da SGK borcu dışında hiçbir borç sebebiyle haciz işlemine tabi olmuyor.

İlgili Makaleler