Gündem

Sıfır Veya 2.El Konut Alacak Olan Herkes Kamu Bankalarına Koşuyor! Anında Konut Finansman Desteği Sağlanıyor! Şart Yok, İpotek Yok! Üstelik…

Kiraların giderek daha da artması vatandaşları artık konut almaya neredeyse mecbur bırakmış bulunuyor. Ancak kira ücretleri ile birlikte artan konut fiyatları da vatandaşların kredi desteği olmadan ev almasını imkansız hale getiriyor. Konuyla ilgili harekete geçen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan politika faiz indirimini kendi faiz politikalarına uygulaması nedeniyle en düşük faiz oranından konut finansman desteği sağlayan bankalar oluyor.

FED’in şahin tutumu ve Merkez Bankası’nın sabit faiz politikası uygulaması öncesi tüm kredi faizlerini güncellemiş olan özel bankalar, kar marjını korumak için artışa giderken; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank faiz politikalarında herhangi bir değişikliğe gitmemiş bulunuyor. Hala uygun faizli kredi desteği sunan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank konutların yüzde 90’ına kadar finansman desteği sağlamaya devam ediyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan 120 Ay Vade Seçeneğiyle Konut Finansman Desteği

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank her yıl konut alacak vatandaşları desteklemek amacıyla faiz oranlarını en düşük tutan bankalar oluyor. 2022 yılı için de düşük faiz politikası tutumuna devam eden Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hem sıfır hem de ikinci el konut alımlarında finansman desteği sağlanıyor. Konut kategorisine göre değişmek ile birlikte konutların yüzde 90’ına kadar finanse eden Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aynı zamanda uzun vade seçenekleriyle de vatandaşları rahatlatıyor. Bu yıl itibariyle konut finansman desteğinin vade süresini 120 aya uzatmış olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ev almayı hayal olmaktan çıkarıyor.

Konut Finansman Desteğinde En Uygun Faiz Ziraat Bankası’nın

Birbirlerine çok yakın faiz oranları belirleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan en uygun konut finansman desteğini veren banka Ziraat Bankası oluyor. Özellikle sıfır ve ikinci el konut kredilerinde ayrı ayrı destek sağlamasıyla avantajını artıran Ziraat Bankası, sıfır konut almak isteyen vatandaşlara aylık yüzde 1,20 faiz oranıyla kredi sağlarken; ikinci el konut almak isteyen vatandaşlara ise aylık yüzde 1,29 oranından kredi sunuyor. Bu kapsamda Ziraat Bankası’ndan 120 ay vade ile konut finansman desteği alan vatandaşlar yaklaşık 4 bin TL gibi aylık ödemeler ile kendi evinin sahibi olabiliyor.

İlgili Makaleler