Gündem

Sigara İçenler Yandı; Çifte Zammın Üzerine Bir Zam Daha! Sigara Ve Alkol Fiyatları Zamlanacak Mı? Özgür Aybaş Açıkladı!

Geçtiğimiz yıllarda yılda sadece iki kere zam alan sigara ve alkol fiyatları, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı nedeniyle ocak ve temmuz ayında zam alıyordu. Ancak bu yıl beklenenden daha çok zam alan sigara fiyatları, ocak ayına zamlı merhaba demişti. Ardından mart ayında bir zam daha alan sigara fiyatlarında yeni zammın tarihini Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş verdi.

Sigara içen vatandaşların korkulu rüyalarından biri haline dönüşen zamlar, her ne kadar sağlıklı yaşamı destekleme adımı altında gerçekleştirilse de bir sigara ve alkolden alınan ÖTV, sigara içmeyen vatandaşı dahi endişelendirmeye başladı. Arka arkaya gelen ÖTV zamlarından birinin daha yolda olduğunu söyleyen Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, hem zammın tarihini hem de zammın miktarını açıkladı.

Sigara ve Alkol Fiyatları Zamlanacak Mı?

İlk zammını Ocak ayında alan sigara ve alkoller, mart ayında bir kez daha zamlanmıştı. 14-15 Mart tarihlerinde 2 TL’lik zam alan sigara fiyatları ile birlikte 20 TL’nin altında sigara kalmazken; en pahalı sigara ürünleri de 30 TL bandına bir adım daha yaklaşmıştı. Henüz o zammın etkisini atlatamamış olan vatandaşa Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’tan kötü haber geldi. Kendi Twitter hesabından paylaşım yapan Özgür Aybaş, “Alkol ve sigarada yeni zamlara hazır mıyız?” ifadelerini kullandı. Zam ile ilgili tarih ve rakam da veren Özgür Aybaş; “Sigara ve alkol dağıtıcıları zamlara hazır olmamız için haber verdi. Pazartesi yüksek ihtimal ile sigaraya zam gelecek. Alkole de yüzde 10-15’lik bir zam gelecek. Alkol zammının Ramazan Ayı’nın girişinde, Nisan ayının 2’si gibi gelmesini bekliyoruz” dedi.

Güncel Sigara Fiyatları Ne Kadar, Kaç TL?

Ocak ayında ilk zammını alan sigara fiyatlarına gelen mart zammı, tüm sigara fiyatlarına 2 TL’lik bir farkın daha konulmasına neden oldu. Bu zammın ardından 21,50 TL’den satılan sigaraların tamamı 23,50 TL’ye çıkarken; 22 TL’den satılan sigaralarının tamamı 24 TL’ye; 23 TL’den satılan sigaraların tamamı ise 25 TL’den satılmaya başlandı. Fiyatı halihazırda yüksek bulunan sigaralara da gelen bu zamla birlikte 24 TL’den satılan sigaralar 26 TL’ye; 25 TL’den satılan sigaralar 27 TL’ye; 25,50 TL’den satılan sigaralar ise 27,50 TL’ye yükseldi. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın verdiği zam sinyalinin ardından gözler bir kez daha Ankara’ya çevrilmişken zammın nisan ayı içerisinde gelebileceği kulis bilgiler arasında yer aldı.

İlgili Makaleler