Sağlık

Siğillerinden rahatsız olanlara, doğal tarif geldi! Doğal antibiyotik sarımsağı o meyve ile karıştıran herkes, siğillere veda edecek!

Kişisel sağlığın korunması ve mevcut olan hastalıkların tedavisi için bilim insanları tarafından pek çok çalışma yürütülmeye devam edilirken birçok insan ilaç tedavisi almak yerine doğadan gelen şifalara yönelmeye başladı. Özellikle hayati riski bulunmayan rahatsızlıklara karşı doğadan destek almayı ihmal etmeyen vatandaşlar, öksürük şikayetlerinden uyku problemlerine kadar pek çok sıkıntı için doğal otlara, doğal yağlara ve doğal besinlere başvurmaktalardır.

Virüslere ve bakterilere karşı doğal yöntemler ile de savaş açılabileceğini ancak bunun hekimlerden ayrı tutulmaması gerektiğine dikkat çeken bilim insanları, alternatif tıbbın faydalarını inkar etmemeye başladı. Bu kapsamda doğadan gelen şifaları hayatlarına daha fazla dahil etmeye başlayan vatandaşlar, cilt bakımları için de doğal yöntemlerden destek alarak hayatlarını güzelleştirmeye ve yaşam kalitelerini arttırmaya odaklandılar.

Son dönemlerde üzerinde çalışılan konuların başında gelen ve her yaştan kişi de görülmesi sebebi ile bilim insanlarının da gündemlerinde olan siğiller, vatandaşların doğal tedavi yöntemlerini araştırmalarına yol açtı. Estetik olarak hoş görünmeyen ancak türlerine göre değişmek ile birlikte tıbbi olarak genelde zararsız olarak değerlendirilen siğiller için keşfedilen bir kürün, düzenli kullanımda siğil oluşumunu engellediği ve mevcut siğilleri de yok ettiği öğrenildi. Deri altına yerleşen virüsün sebep olduğu siğil oluşumunu engelleyen ve var olan siğilleri tedavi eden doğal kürün tarifi, vatandaşlar ile paylaşıldı.

SİĞİL NASIL BULAŞIR?

Siğil oluşumu pek çok farklı faktör ile ortaya çıkabilmektedir. HPV kaynaklı siğiller genellikle cinsel yol ile bulaşırken bazı siğil türleri ortak malzeme kullanımından ötürü baş göstermektedir. Bu sebep ile hamam, havuz gibi ortak kullanım alanlarına ve partnerlerin HPV virüsü taşımadığına dikkat edilmelidir.

SİĞİL TEDAVİSİNDE SARIMSAK VE LİMON KULLANIMI!

Siğil tedavisine ilişkin yürütülen bir çalışmada limon ve sarımsak ile yapılan bir kürün mevcut siğilleri yok ettiği sonucuna ulaşıldı. Söz konusu kürün tarifi ise şu şekilde verildi:

  • Bir diş sarımsak macun kıvamına gelene kadar ezilerek yarım limonun suyu ile karıştırılır. Oluşan yapışkan kıvamlı karışım direkt olarak siğilin üzerine sürülür. Bölge küçük bir bandaj yardımı ile sarılır ve karışım sabaha kadar bekletilir. Sabah bandaj açılarak bölge bol su ile yıkanır. Siğil düşene kadar bu karışımın kullanılması tavsiye edilir.

İlgili Makaleler