Gündem

SİM kartlarınızı saklayın! Hurdası gelecekte servet edebilir: İlaç üretiminde yeni bir dönem başlıyor!

Bilim dünyasını dahi şaşırtan yepyeni gelişme ucuza ilaç üretebilmenin yeni formülünü ortaya koydu. Telefonlarda kullanılan sim kartları ilaç üretiminde yeni bir dönemi başlatacak. Hem ucuz hem de çevre dostu bir yaklaşımla artık ilaç sanayisinde yeni bir döneme giriş yapılıyor.

Kullanılmaz hale gelen işlevini yitiren sim kartları artık çöpe atılmayacak. Eski cep telefonları içerisinde yer alan kullanılabilir alanları ayrıştırabilmek için çalışmalar yapan araştırmacılar yeni bir keşfe imza attı. Artık ilaç endüstrisinde sim kartlarının yeri oldukça büyük olacak.

ARTAN MALİYETLERE EKONOMİK ÇÖZÜM!

Uzun bir süredir cep telefonlarının iç mekanizmalarındaki gümüş ve altın gibi kıymetli ve para edebilecek materyalleri ayıklamak için yapılan araştırmalar sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Londra merkezli bir araştırma grubu ilaçları daha ucuza imal edebilmenin yöntemini bulduğunu açıkladı.

Sağlıkta ilaçlara erişebilmek artan maliyetler nedeniyle kriz ortamı oluşturuyor. Amerika’daki rakamlar insanların ilaçlara yıl içerisinde 1.300 dolar ödediğini ortaya koydu. Özellikle raporlarda Amerika’dan söz edilmesinin nedeni dünya çapında ilaca en yüksek fiyatı veren ülke olmasından kaynaklanıyor. Bu yönüyle hem Amerika hem de ilaç endüstrisi için önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMALARI SONUÇ VERDİ!

Sim kartlarının içerisinde daha iyi çekim kuvveti alınabilmesi için bir miktar altın bulunuyor. Elektriğin iletkenliği ancak altın kaplama ile daha kaliteli hale getiriliyor. Özellikle ulaşımda ve internet ağının hızında etki sağlıyor. Direnç kuvveti de yüksek oluyor. Ekonomik olarak çok değeri bulunmasa da endüstriyel anlamda farklı bir yönde fayda sağlayabileceği fark edildi.

İtalya’da Cagliari adı verilen bir üniversitedeki profesörün yaptığı araştırma farklı bir yöntemi ortaya çıkardı. Altındaki katalizör oranı kimyasal reaksiyon sürecini hızlandırıyor. Bu da elektronik ilaç endüstrisinde önemli bir buluş haline gelmesini sağlıyor. Sonuç olarak elde edilen tüm veriler bu sefer London kolajda profesörler tarafından incelenmeye alındı. Altının bileşiğindeki maddenin ilaç sanayiinde ağrı kesici ve iltihap önleyici ilaçları yapmakta faydalanabileceğini ortaya koydu.

İlgili Makaleler