Gündem

Simpson Kehanetleri Yine Gündemde ! Sosyal Medya Yıkılıyor: Simpsonlar Beyrut Patlamasını Bildi

Dünyaca ünlü çizgi dizi Simpsonlar öngörüleri ile yine olay yaratmaya devam ediyor. Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından sosyal medyada Simpsonlar çizgi diziden görüntü paylaşılarak patlamanın daha önceden bilindiği belirtildi.

Simpsonlar çizgi dizisinde birçok olay daha yaşanmadan önce dizinin bölümlerinde yer verildi. Bu doğrultuda Donald Trump’ın ABD başkanı olmasını, corona virüsü, Facetime, akıllı saat, Yunanistan’ın borç temerrüdü, kripto para, Game Of Thrones’ta Dragon’un ateşli saldırısı da olmak üzere birçok önemli olay daha yaşanmadan bölüm bölüm paylaşıldı.

Ayrıca bu çizgi dizide dün Beyrut’ta meydana gelen patlamaya da daha önce yer verildiği belirtildi.

ABD BAŞKANININ TRUMP OLACAĞI

19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan bölümde, Trump’tan ‘ABD eski Başkanı’ olarak bahsedilmişti. Trump bu bölümün yayınlanmasından yıllar sonra 2016’da ABD Başkanı seçildi ve göreve başladı.

Amerikalı aktör Tom Hanks ve eşi Rita Wilson koronavirüse yakalanmış ve karantinaya alınmıştı. Bunun üzerine çizgi dizinin hayranları sosyal medyada 2007 yılındaki bir bölümü paylaşmaya başladı. 12 yıl önce yayınlanan bölümde, Tom Hanks, Büyük Kanyon’daki bir reklamda görülüyor ve “ABD hükümeti güvenilirliğini kaybetti, o yüzden benimkini ödünç alın. Ben Tom Hanks, beni şahsen görürseniz lütfen beni bırakın” ifadelerini kullanıyor.

BEYRUT PATLAMASI

Simpson hayranları Beyrut patlamasının ardından bazı görüntüleri paylaşmaya başladılar. Bu dizinin bir bölümünde Homer Simpson depodan patlayıcı satın alıyor ve eve götürdüğü patlayıcıyı yanlışlıkla yakıyor ve tüm şehir alevler altında kalıyor.

Dünya genelinde binlerce sosyal medya kullanıcısı bu görüntüleri paylaştı. Ayrıca kullanıcılar ‘Simpsonlar Beyrut patlamasını da bildi’ yorumları yapıyor.

İKİZ KULELER

Çizgi filmin 1997 yılında yayınlanan bir bölümünde Lisa’nın elindeki derginin kapağında 9 -11 yazdığı düşünülüyor. Ayrıca 11’i ikiz kulelerin oluşturması da 11 eylül saldırıları hakkındaki komplo teorilerini güçlendiriyor.

1993’teki bir bölümde ise duvardaki tabloda ikiz kulelere benzer bir yapının dumanlar altında olduğu görülüyor.

İlgili Makaleler