Gündem

Sivas’ta Yeni Corona Virüs Tedbiri: 3′ Ten Fazla Kişi Yan Yana Yürüyemez

Sivas'ın Suşehri İlçe Hıfzıssıhha Kurulu,corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan önlemlere bir yenisini ekledi ve 3'ten fazla kişinin yan yana yürümesinin yasak olduğunu açıkladı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı liderliğinde bir toplantı düzenledi ve bu toplantıda alınabilecek önlemler tartışıldı.

Kaymakam Hidayet Sarı,yapılan toplantıdan sonra sunduğu yazılı açıklamada, ilçenin ve vatandaşların corona virüs salgınından etkilenmemesi için bazı ek önlemler alındığını ifade etti.

DİĞER İLLERDEN GELENLERE KARANTİNA UYGULAMASI

Öncelikle İstanbul’dan ve sonra da diğer illerden gelen ilçe sakinlerinin 14 gün boyunca sürecek bir karantinaya girmeleri gerektiğine ilişkin karar alındığını açıklayan Kaymakam Sarı, sözlerine şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımıza 14 gününü dolduruncaya kadar evlerinde karantinada kalacaklarına dair taahhütname imzalattırılacak. Toplu taşıma araçları Suşehri’nden sadece Koyulhisar, Akıncılar ve Gölova ilçelerine yolcu taşıyabilecek, Sivas merkeze ve diğer ilçelerimize ancak seyahat belgesi olanları taşıyabilecek.”

3’TEN FAZLA KİŞİNİN YAN YANA YÜRÜMESİ YASAK

Sivas’a yolculuk yapan özel araçların da koltuk sayılarının yarısından daha fazla yolcu taşımalarının yasak olduğunu vurgulayan Kaymakam Sarı, şu açıklamaları kaydetti:

“Özel araçlarda 3 kişi yolculuk yapabilecek. Şehir içi dolmuşların yolcu taşıma faaliyetlerine son verilecek. 3 kişiden fazla yan yana yürümek ya da sosyal mesafeye uymayacak şekilde bir arada bulunmak yasaktır. Mevsimlik işçilerin sağlık kontrolü sağlanacak. Kapanan şantiyelerde çalışan işçilerin evlerine dönmelerine izin verilmeyerek, şantiyelerinde karantinada kalmaları sağlanacak. Bu kararlar ilçe halkımızın sağlığı ve güvenliği açısından önemli. Herkesin bu kararlara uymasını arzu ediyoruz, yoksa yasal işlemler yapılacak.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir