Ekonomi

Siz İşi Belirleyin, İş Kurmak İçin Hibe Destekleri Bu Kurumlarda Hazır! İş Kurma Kredisi Veren Kurumlar Hangisi? Sadece Bu Kurumlar…

Girişimcilik alanında her dönem yaşanan yenilikler, vatandaşların da kendi işlerini kurmasını daha kolay hale getirmiş bulunuyor. Bu kapsamda sadece T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, yani KOSGEB, tanınsa da vatandaşların bildiğinin aksine pek çok kamu kurum ve kuruluşu iş kuracak olanlara hibelerden düşük faizli kredilere kadar çeşitli destekler sunuyor.

İş dünyasındaki rekabeti adil kılmak adına girişimcilere özel destek paketleri oluşturan KOSGEB, bu alanda pek çok kamu kurum ve kuruluşuna da örnek teşkil ediyor. Kendi hizmet alanı içerisinde iş kuracak olan vatandaşlara destek sunan bakanlıklar, girişimcilerin olası maddi külfetlere karşı da hazırlıklı olmasını sağlıyor. Bu kapsamda destek sağlayan bir diğer kuruluşlar ise, bankalar oluyor.

İş Kurma Kredisi Veren Kurumlar Hangisi?

Kamu ve özel bankalar hem KOBİ’lere hem de bireysel girişimcilere verdikleri destekleri 2022 yılında da sürdürüyor. Bu kapsamda iş dünyasında fırsat eşitliği yaratabilmek adına bilhassa toplumda dezavantajlı görülen genç, kadın ve engelli bireylere girişimcilik desteği sunan kamu kurumları, hibelerden anlaşmalı bankalar aracılığıyla sunduğu düşük faizli kredilere kadar geniş bir yelpazede destek sağlıyor. Bu kapsamda girişimcilik desteği sağlayan kamu kurum ve kuruluşların başında; KOSGEB, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geliyor. Bu kurumların yanı sıra Kalkınma Ajansları ile Tarım ve Orman Bakanlığı da 2022 yılında da girişimcilere özel desteklerine devam ediyor.

İş Kurmak İçin Kredi Veren Bankalar Hangileri?

İş yeri açımından araç alımına kadar vatandaşları girişimcilik konusunda cesaretlendiren bir diğer kuruluşlar da bankalar oluyor. 2022 yılında iş kurmak için kredi veren bankaların başında ise; İş Bankası, Akbank, Halkbank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti BBVA, Türkiye Ekonomi Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi Bankası geliyor. Kredi notu yüksekliği arayan bu bankalar, kurulacak olan işletmelere ilişkin belgeleri de kredi temininde talep edebiliyor. Bunun yanı sıra kefil ve ipotek gibi ek teminatlar da isteyebilen bankaların faiz oranları banka politikaları çerçevesinde değişiklik gösteriyor.

İlgili Makaleler