Gündem

Sokağa çıkma yasağı geri mi gelecek? Bakan Koca açıklama yapacak!

Bugün Bilim Kurulu tarafından yeni bir toplantı daha gerçekleştirildi. Türkiye’de corona virüsü vaka sayısındaki artışın değerlendirilmesi yapılacak. Toplantıdan çıkan kararların Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanması bekleniyor. Vatandaşlar tarafından en çok artan vakalar nedeniyle sokağa çıkma yasağının geri gelip gelmeyeceği.

Türkiye’de corona virüsü vaka sayısında artışlar meydana geldi. Normalleşme dönemi ve kısıtlamaların kaldırılması ile vaka sayısı binin üzerine çıktı. Bu nedenle vatandaşlar tarafından yasakların geri gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısında artan vakalar tartışılacak.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları

Saat 17:00’da gerçekleştiren Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklama yapması bekleniyor.

8 Haziran 2020 itibariyle salgın 6 ayını geride bıraktı. ABD her bir milyon kişi başına 6 bin 673 vaka ile listenin başında yer alıyor.

Ülkemiz 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada yer almaktadır. Covid-19’a bağlı ölümlerde, Avrupa ülkeleri ön sıradadır.

8 Haziran 2020 itibariyle salgın 6 ayını geride bıraktı. ABD her bir milyon kişi başına 6 bin 673 vaka ile listenin başında yer alıyor.

*Ülkemiz 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada yer almaktadır. Covid-19’a bağlı ölümlerde, Avrupa ülkeleri ön sıradadır. 

İlgili Makaleler