Gündem

Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Valilikten Önemli Açıklama

Vali Ali Yerlikaya sokağa çıkma kısıtlaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya açıklamalarındaLGS sınavı nedeniyle yarın uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin olarak vatandaşlara uyarı yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya LGS nedeniyle İstanbul’da uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarında Kimlik Kartı başvurularının alınması için tüm ilçe nüfus müdürlüklerinin Cuma günü yani bugün 20:00’a kadar Cumartesi günü de saat 07:00 ile 13:00 arasında açık olacağını belirtti.

ALİ YERLİKAYA’NIN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Vali Yerlikaya açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Sınav heyecanı yaşayan değerli ailelerimiz,Cumartesi günü yapılacak LGS nedeniyle sınava girecek adayların sınava toplu taşım araçlarıyla gelmeleri halinde yanında bir yakını,özel araçlarla gelmeleri halinde ise araç sürücüsü ile birlikte bir yakını,Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaktır.Raptiye Sınava girecek adayların T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması amacıyla tüm ilçe nüfus müdürlükleri; Cuma günü saat 20.00’ye kadar,

Cumartesi günü 07.00-13.00 saatleri arasında açık olacaktır.Sınava girecek adaylar, yakınları ve sınav görevlilerinin ulaşımlarında (belediye/halk otobüsü, minibüs, dolmuş, taksi vb.) aksama olmaması için,Beyaz koyu onay işareti Belediyelerce gerekli tedbirler alınacak ve ihtiyaca göre sefer sayıları artırılacaktır. Ayrıca; Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarından bilet almış olanlar ile

Daha önceden günü belirlenmiş nikah törenlerine katılacak aileler, şahitler ve kısıtlı sayıdaki misafirler,Beyaz koyu onay işareti sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacaklardır.”

İlgili Makaleler