Gündem

Sokağa Çıkma Yasağı İçin 3 Ayrı Formül: 4 Gün Yasak Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda corona virüsüne karşı önlemler ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yönelik üç formülün ele alınacağı ifade edildi. Ayrıca Cumuhrbaşkanı Erdoğan'ın bu alınan kararları ulusa sesleniş konuşması ile duyuracağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan corona virüsü ile mücadele kapsamındaki çalışmaları Huber Köşkünden yönetiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirilecek olan dijital kabine toplantısına buradan başkanlık edecek ve toplantının ana gündem maddesi corona virüsüne karşı alınacak olan tedbirler olacak. Ayrıca 23 Nisan’a ilişkin 3 formülün de gündeme geleceği ifade edildi.

BİRİNCİ FORMÜL

Gerçekleştirilecek olan toplantıda ilk olarak 23-24-25-26 Nisan’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi önerisi tartışılacağı gibi bir süre önce gündeme gelen bu formüle Ramazan ayı öncesine denk geldiği için marketlerde yığılmaya yol açabileceği gerekçesiyle sıcak bakılmadığı vurgulandı.

Sokağa Çıkma Yasağı
Sokağa Çıkma Yasağı
İKİNCİ FORMÜL

Gündeme gelen ikinci formül ise 23-24 Nisan’da dışarıdaki yoğunluğun artmaması için sadece marketlerin açık kalması ve diğer işyerlerinin tamamının kapalı olmasına dönük önerinin gündeme geldiği ifade edildi. Bu bağlamda formüle göre 25-26 Nisan’da 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta son iki haftadır uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam etmesi bekleniyor.

Sokağa Çıkma Yasağı
Sokağa Çıkma Yasağı
ÜÇÜNCÜ FORMÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında gündeme gelecek olan üçüncü formül ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tatil olması, 24 Nisan cuma günü işyerlerinin normal mesai yapması. Hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanması şeklinde olduğu vurgulandı.

Sokağa Çıkma Yasağı
Sokağa Çıkma Yasağı

Bu konuya ilişkin son karar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinenin.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler