Ekonomi

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı! 2022 Asgari Ücret Belli Oldu!

Haftalardır merakla beklenen açıklama sonunda yapıldı. Son dönemde bir çok zam haberi yüzünden işçi 4 Bin TL’nin altına imza atmayacağını, vergilerde de değişiklik yapılması gerektiğini ifade etmişti. Bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4 kez toplandı. Daha önceki toplantılarda uzlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle asgari ücret konusunda bir sonuca varılamamıştı. Bugün saat 11:00’de 4. kez toplanan komisyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyuna Beştepe’de flaş açıklamayı yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret açıklaması…

Asgari Ücret 4,250 TL Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Salonu’nda içinde TİSK Başkanı, Türk İş Genel Sekreteri ve Bakan Vedat Bilgin’inde bulunduğu 6 kişiyle birlikte açıklama yaptı. İlk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kürsü yerine bir masa’ da açıklayan Erdoğan 15:00 denilen açıklama saatinin ilerisinde 15:30 saatlerinde açıklama yaptı. Asgari ücret an itibariyle 4,250 TL oldu. Asgari ücret rakamını son takdir olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Bu bağlamda asgari ücret 2022 yılında asgari ücret %50 arttı.

Milyonlarca vatandaş, ekran başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı rakamı takip etti. 2022 yılı itibariyle  4,250 TL olarak açıklanmasında bulundu. Beştepe ‘de yapılan kamuoyu açıklamasında işçi ve işveren kesimi korumak amaçlı ortak noktaya varılması amaçlı yapılan toplantılarda sona gelindiği ifade edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı eşliğinde 2022 yılının Aralık ayında başlanan toplantılar için Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki yılda aynı şekilde Aralık ayında başlayacağını da ifadelerine ekledi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ” 2022 Asgari ücret belli oldu. Hayırlı olsun.” İfadeleriyle asgari ücretin belli olduğunu duyurmuştu. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla asgari ücretin kaç TL olduğunu belirtti. Asgari ücret resmen 2022 yılı itibariyle 4,250 TL oldu.

İlgili Makaleler