Gündem

Son Dakika! Meteoroloji Kar Uyarısı Yaptı! Kara Kış Kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Mayıs tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Yurt genelinde birkaç haftadır etkisini gösteren sıcak hava, yerini yağışlı ve soğuk havaya bırakacak. Uzmanların tahminine göre, bu haftanın ortasında sıcaklıklar düşecek ve yağmurlu hava etkili olacak. Meteoroloji, perşembe günü kar yağışı bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, bu hafta için sıcaklık düşüşü ve yağışlı hava uyarısında bulundu. Verilen bilgilere göre, haftalardır etkili olan yağışsız ve sıcak hava, bugün (18 Mayıs) itibarı ile yerini yağışlı ve soğuk bir havaya bırakacak.

Bazı bölgelerde sıcaklık düşüşünün 10 santigrat dereceden fazla olması bekleniyor. Yağışlı ve soğuk havanın en az 2 gün boyunca etkili olacağı ancak hafta sonu itibarı ile havaların tekrar ısınacağı bilgisi verildi.

Kar Geliyor

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımlar yapan ve hava durumu ile ilgili isabetli tahminleri ile bilinen ‘hava forum’ isimli hesap kar uyarısı yaptı. Yapılan paylaşıma göre 19 Mayıs Perşembe günü Bolu Dağı ve çevresinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Bolu Dağı geçidinde de etkili olacağı ve trafikte aksaklıklar meydana gelebileceği açıklandı.

 Ankara Valiliği Uyardı

 Bir kar uyarısı da Ankara Valiliği’nden geldi. Valilik, başkentin bazı bölgelerinde kar yağışının, bazı bölgelerinde ise karla karışık şekilde yağmurun etkili olacağını bildirdi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, çarşamba akşamından başlayacak yağışlar perşembe sabahına kadar devam edecek. Yağışların şehrin yüksek bölgeleri ile birlikte Kızılcahamam ve Çamlıdere ilçelerinde etkili olacağı açıklandı.

Valilik don ve buzlanma hakkında uyarılarda bulundu. Sıcaklıkta meydana gelecek ani değişimler ve zirai don tehlikesine karşı başta çiftçiler olmak üzere tüm vatandaşlar uyarıldı ve tedbirler alınması için çağrıda bulunuldu.

İlgili Makaleler