Gündem

Son dakika! Türkiye’de Corona virüsü (Covid-19) vaka sayısı yükseldi

Son dakika…Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan corona virüsü açıklamasında vaka sayısının yükseldiği bildirildi. Koca, ilk vakayla temas içinde 3 yeni vakanın daha tespit edildiğini ve corona virüs tespit edilen kişi sayısının 5’e yükseldiğini açıkladı.

Corona virüsü Bilim Kurulu sonrası kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuldu.

Hastanelere ziyaret yasağı getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de corona virüsü hakkında son bilgilendirmeleri yaparken vaka sayısından da artış yaşandığını bildirdi. Koca ilk vakayla temas içinde 3 yeni vakanın daha tespit edildiğini duyurarak, Türkiye’de vaka sayısının 5’e çıktığını açıkladı. Ayrıca toplantıda hastanelere ziyaretçi yasağı getirildiği de bildirildi. Bu kapsamda yapılan açıklamada “Hastanelerimize ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Mesai saatleri içinde ziyaretçi kabul edilmeyecek. Kronik rahatsızlığı olan kamu çalışanları izin yapabilir. Alo 184 SABİM Danışma Hattı’nı, korona enfeksiyonuna özel bir danışma hattına dönüştürüyoruz. Yurt dışında olanlar kendilerini oldukları yerde koruma altına alsınlar” ifadeleri kullanıldı.

O ülkelere uçuş seferleri durduruldu

Toplantıda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise açık cezaevinde kalanların özel izinleri iptal edildiğini bildirdi. Ve bu kapsamda Cezaevi nakillerinin 2 hafta süreyle ertelendiğini bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın açıklamaları ise, yüksek hızlı tren hatları seferleri artırıldığını söyledi. Turan, “Almanya, Fransa , İspanya, Norveç, Danimarka Belçika, Avusturya ve isveç’e uçak seferleri cumartesi 08.00 itibariyle 17 Nisan’a kadar durdurulacak.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir