Gündem

Son dakika! Van’da coronavirüs paniği: 5 kişi hastanede tutuluyor

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 Türk vatandaşının coronavirüs şüphesiyle kontrol altında tutulduğu öğrenildi. Valilik yetkilileri tarafından coronavirüs şüphesi taşıyan hastaların durumunu onayladı.

Dünya coronavirüs yüzünden diken üstünde beklerken ölümcül virüs Türkiye’nin sınırına kadar dayandı. İran’da tespit edilen coronavirüs yüzünden insanların ölmesi Türkiye’de vatandaşların korkularını arttırdı. Son olarak Van’dan kötü bir haber geldi. Bugün öğle saatlerinde, Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’nı kullanarak İran’dan Türkiye’ye giriş yapan 3 Türk corona virüsü şüphesiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yüksek ateş görülmesi nedeniyle tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan vatandaşlar intaniye bölümünde tedavi altına alındı.

Valilik yetkilileri doğruladı

Van’da Valilik yetkilileri, 5 kişinin coronavirüs şüphesiyle tedavi altında tutulduğunu doğruladı. Ancak herhangi bir virüs tespiti ile alakalı konuşmanın erken olduğu bildirildi. Ayrıca İran ile irtibatlı sınır kapılarının hepsinde yarından itibaren ateş ölçer sistemin devreye alınacağı kaydedildi.

Çalışanlar uyarıldı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışanların da dedikodulara ve spekülasyonlara sebebiyet vermemek için ikaz edildikleri öğrenildi. Bölgedeki hastanelerde herhangi bir karantina kararı alınmazken, çalışan personelin daha hassas olmaları tavsiye edildi.

Virüs şüphesi ile tedavi altına alınan anne çocuktan, annenin sağlık durumunun düzeldiği bildirilirken, yüksek ateşi devam eden çocuğun tedavisinin sürdüğü öğrenildi

Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir