Gündem

Sony ve Honda karışımı Afeela’nın portatipi fuarda ilk kez tanıtıldı: Elektrikli araç üretiminde üst düzey yapay zeka teknolojisi ile sanal deneyim sağlanacak!

Teknolojinin izlerini her gün yenilediği elektrikli araçlar sektörde ön plana çıkmaya devam ediyor. İki popüler şirketin ortaklığı elektrikli otomobil üretiminde yeni bir dönemi başlatacak.

Sony ve Honda şirketleri 2023 yılına özel işbirliği ile Afeela elektrikli araç modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Aracın ilk görüntüleri teknoloji fuarında ziyaretçileri ile paylaşıldı.

CES  2023 FUARINDA BOY GÖSTERDİ!

İki dev firmanın bu büyük hamlesi oldukça büyük ses getirdi. Sektörün ilerleyebilmesinde önemli katkıları olan teknoloji markaları Sony ve otomobilde ön plana çıkan popüler marka Honda geçtiğimiz yıl Mart ayında başlattıkları ortaklığı bu yıl elektrikli araçları ile sürdürüyor.

Uzun süredir planlanan CES 2023 etkinliğinde ortaya çıkan bu yeni ürün her iki firmanın harmanlanmış ortak bir ürünü oluyor. İki firmanın ortaklaşa oluşturdukları şirketin adı Sony Honda Mobility’dir. Bu şirkette Afeela adı verilen ilk portatif elektrikli araç modeli üretildi.

“SANAL BİR DENEYİM SUNACAK!”

Gelen duyumlara göre şu anda portatif olarak testleri süren aracın 2026 yılına kadar kullanılabilir hale gelmesi ve Kuzey Amerika’da ilk olarak satışa sunulması bekleniyor. Araç için en çok merak edilen konu dış görüntüsündeki parlayan sensör alanları oldu. Araç tasarımında 40’ı aşkın sensör yerleştirildi. Daha çok kamera alanlarında ve radar kısmında bulunan sensörler aracın dışından fark edilebiliyor. Otonom sürüş fırsatı da sunuyor.

Konu üzerine firma yetkililerinden henüz detaylı bir açıklama gelmedi. Ancak biliniyor ki bu iki firmanın birleşerek oluşturduğu şirketin CEO’su Mizuno tarafından yapılan açıklamaya göre günümüz teknolojisinin üzerinde bir sisteme sahip olacak. Aktarılan bilgiye göre araç daha çok artırılmış gerçeklik pozisyonunda, yapay zeka ile donatılmış sanal bir deneyim sunacak.

İlgili Makaleler