Gündem

Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı, Gazeteci Fatih Portakal’ın sorularını yanıtladı! Flaş emekli maaşı tahmini geldi! Ortalama 6 bin 900 TL’yi bulacak, en düşük maaş 5 bin 250 TL olacak!

Her sene ocak ve temmuz ayının başlarında açıklanan 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alan emekli vatandaşlar, yeni dönemde giderek yükselen enflasyon karşısında büyük bir geçim derdi çekmeye başladı. Ocak ve temmuz aylarında açıklanan maaş zamlarına rağmen geçim dertleri devam eden vatandaşlar, gözlerini 2023 Ocak ayı maaş zammına dikti.

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri ve diğer alanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler, enflasyonun son dönemlerin en yüksek seviyesine ulaşmasına sebep oldu. Kasım ayının başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekim ayı enflasyon rakamları ile de bu durum kanıtlanırken yapılan maaş zamlarının kısa süre içerisinde eridiğine işaret edildi. Fatura, kira gibi sabit giderlerinin yanı sıra gündelik ihtiyaçlarını da maaşları ile karşılamak durumunda kalan emekliler, mevcut maaşlarını yettirememeye başladılar. Bu noktada gözlerini ocak ayı maaş zamlarına diken vatandaşlar, enflasyona ek bir iyileştirmenin yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlar.

Hemen hemen her hükümet yetkilisinden “vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” temalı açıklamalar gelmeye devam ederken Gazeteci Fatih Portakal YouTube kanalında Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun’u misafir etti. Yakın zamanda yasalaşacak olan EYT konusuna ve Ocak 2022 emekli maaşı zammına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdursun, yeni maaşlara ilişkin tahminlerde de bulundu.

MAAŞ TAHMİNİ ŞAŞIRTTI!

Senelerce FOX TV kanalında haber sunan Gazeteci Fatih Portakal, bir süre önce kanaldan ayrılarak kendi YouTube kanalında haber yapmaya başladı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan bölümünde Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun’u ağırlayan Portakal, 2022 Ocak ayı emekli maaşı zammına ilişkin sorular da yöneltti.

Fatih Portakal’ın sorularını yanıtlayan Erdursun, emekli maaşlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Emekli maaşlarına en az yüzde 50 zam yapılacaktır. Buna bağlı olarak en düşük emekli maaşı ocak ayı itibari ile 5 bin 250 TL olur. En yükseği şu an 26 bin TL. Bu tutar yeni yılda 39 bin TL’ye çıkar. Şu an ortalama emekli maaşı 4 bin 600 TL, yeni yılda bu 6 bin 900 TL’ye ulaşacaktır.”

EMEKLİLER NE KADAR MAAŞ ZAMMI ALACAK?

Emekli maaşlarına yansıtılacak olan 6 aylık enflasyon farkının 4’üncü verisi kasım ayının başında tamamlandı. Buna göre şimdilik maaşlara yüzde 10,84 oranında zam yapılacağı kesinleşmiş oldu. Ek bir refah payının da dahil edileceği düşünülen zamlı maaşlar için ocak ayının 3’ünde açıklanacak olan 6’ın enflasyon verisine ihtiyaç duyuluyor.

İlgili Makaleler