Gündem

Sosyal konut projesi meyvelerini vermeye başladı! Bakan Kurum resmen açıkladı: “Konut fiyatları dibe çekilmeye başlandı!”

Ekonomi piyasalarının olumsuz göstergelerinin etkileri ile artan hammadde fiyatları hem ikinci el hem de sıfır konutların satış fiyatlarını da tarihi seviyelere yükseltti. Uzun süredir yükselişte olan konut fiyatları karşısında yeni dönemde konut sahibi olma planlarını ertelemek durumunda kalan vatandaşlar, eylül ayında başvurulara açılmış olan 2022 TOKİ sosyal konut projesi sayesinde umutlarının tekrar yeşerdiğine şahitlik etti.

Artan konut fiyatlarının yalnızca vatandaşlara değil ülke ekonomisine de büyük bir yük oluşturduğunu fark eden hükümet yetkilileri, başlatmış oldukları düşük faizli konut kredisi kampanyalarına tahminlerinden daha düşük talebin oluşmasından sonra harekete geçti ve eylül ayında TOKİ 2022 sosyal konut projesini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen ve 14 Eylül- 31 Ekim tarihleri arasında başvuruları kabul edilen TOKİ projesi, sektörde büyük yankı uyandırdı.

TOKİ 2022 projesi kapsamında satışa sunulacak olan konut, iş yer ve konut arsası vatandaşların kira öder gibi gayrimenkul sahibi olmalarını sağlarken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ilgili projenin sektöre olan etkilerini ortaya koyan önemli açıklamalarda bulundu.

KONUT FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ!

İstanbul’da düzenlenen Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’na katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut projesinin emlak sektörü üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bizler Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini yapıyoruz. Projemiz ile birlikte konut fiyatları durdu ve aşağı çekilmeye başlandı. Bu süreç içerisinde hem orta gelirli hem de dar gelirli vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bizim hedefimiz 2035 yılına kadar dönüşüme girmemiş olan alanları sıfırlamak.”

500 BİN KONUT HEDEFİ!

Türkiye’nin 81 ilinin tamamında dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Murat Kurum, şu ifadeleri kullandı: “Şu an hali hazırda 250 bin konutun dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bizler bu projeler kapsamında 2028 yılına kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerine 500 bin güvenli ve sağlam konut kazandırmayı hedefliyor ve amaçlıyoruz.”

İlgili Makaleler