Gündem

Sosyal Medya 6 Saat Sonra Düzeldi! Peki Sosyal Medya Neden Çöktü?

Dün saat 18:40′ dan itibaren yaklaşık 6 saat Whatsapp, Facebook ve İnstagram ‘a erişilemedi. Tüm dünyada kullanılan bu üç sosyal medyanın aynı anda çökmesi tüm dünyayı şoke ederken en zararlı çıkan isim Mark Zuckerberg oldu. Mark Zuckerberg bu erişim sorunu sebebiyle 6 milyar dolar’dan fazla maddi kayıp yaşadı. Peki sosyal medya neden tüm dünyada çöktü?

Konuya İlişkin Açıklamalar Geldi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan “Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.”

“Kullanıcı sayısı arttıkça ekonomik değeri büyüyen bu platformların, kullanıcılarına karşı daha fazla sorumlu olması gerekiyor. Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İHA’nın haberine göre sosyal medya uygulamaları WhatsApp, Facebook ve Instagram’a dünya genelinde erişim sağlanamazken, durum değerlendirmesi yapmak üzere şirket binalarına gelen Facebook çalışanlarının içeri giremediği iddia edildi. Diğer bir iddiaya göre Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinde yaşanan erişim sorununun şirketin alan adı sunucularını etkileyen bir değişiklik yapmasından kaynaklandığı yönünde oldu. Saat gece 01:00 gibi erişime açılmasının ardından “Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz” açıklaması yapıldı.

İlgili Makaleler