Gündem

Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde Bakan Bilgin’den kritik açıklama geldi! Taşeronlar düzenleme kapsamında olacak mı?

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı, 1 Ekim itibariyle açılan Mecliste ele alınan düzenlemelerde. Ekonomi ağırlıklı torba yasa görüşmelerinin yanı sıra Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve taşeron işçilerin kadroya alınıp alınmayacağına ilişkin düzenlemenin olup olmayacağı tartışmaları gündeme gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 90 bin sözleşmeli çalışanın kadroya geçeceğini duyurmuştu. Peki sözleşmeli çalışanlara kadro ne zaman çıkacak?

Sözleşmeli çalışanlar, artık kadroya geçmek için gün saymaya başladı. Son dönemlerde sık sık gündeme gelen sözleşmelilere kadro konusuna ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den kritik bir açıklama gelmişti. Bakan Bilgin’in açıklaması büyük bir sevinç yaratırken, vatandaşlar taşerona ne zaman kadro çıkacağı sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte detaylar…

BAKAN VEDAT BİLGİN’DEN KRİTİK AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli çalışanlara kadro için kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin konuya ilişkin açıklamasında, “Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B’liler olacak” sözlerini dile getirdi. Öte yandan Bakan Bilgin, açıklamasının devamında ise “Çalışmayı biz kendi içimizde aşağı yukarı tamamladık. Bu hafta kendi aramızda özel bir toplantı yapacağız. Çalışmaya bu hafta son şeklini vereceğiz. Çalışma tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağız” dedi.

TAŞERON DÜZENLEMESİ KAPSAMDA YER ALIYOR MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kendisine yöneltilen “Taşeron düzenlemesi ile birlikte mi ele alınacak?” sorusuna verdiği yanıtta ise “Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak” sözlerini dile getirdi.

DÜZENLEME KİMLERİ KAPSAYACAK?

Taşeron işçilere kadro düzenlemesine ilişkin net bir açıklamada bulunmayan Bakan Bilgin, önceliğin sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesinde olduğunu belirtti ve sözleşmeli çalışanlar ilgili düzenleme için geri sayıma başladı. Bakan Vedat Bilgin ayrıca açıklamasında, “Bu kapsamın içerisinde sadece kamuda çalışan 4B’liler var. Kurumlarda özel durumda olan sözleşmeliler de bulunuyor. Onlar kapsamda olmayacak” sözlerini dile getirdi. Bakan Bilgin’in açıklamalarına göre sözleşmelilerle ilgili düzenleme, sadece kamudaki sözleşmeli çalışanları kapsayacak.

İlgili Makaleler