Ekonomi

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! 2021 yılında iki zam iki ikramiye!

Yaklaşık 13 milyon emekli zam ve ikramiye müjdesi bekliyor. Yıl sonunun yaklaşması ile beraber emekliler zam ve ikramiye ödemeleri için açıklamaları takip ediyorlar. 2020 yılında 2 kez bayram ikramiyesi ve zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 2021 yılında ne kadar maaş alacaklar? Merkez Bankası tahminlerine göre emeklilerin yeni maaşları da ortaya çıktı.

Kin ne kadar alacak?

Bu sene 11 Mart tarihinde tespit edilen corona virüsü salgını nedeniyle en düşük emekli maaşı bin 500 TL’ye yükseltilmişti. Salgın sonrası dönemde Temmuz ayında hem zamlı maaş hem de ikramiye ödemesi alan emekliler, 2021 yılında ne kadar maaş alacaklarını merak ediyorlar.

Merkez Bankası yüzde 12.1’lik 2020 yılı TÜFE tahminine göre, bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 6 olacak. Bu durumda emeklilerin maaşına da yüzde 6 zam gelecek. Bu da maaşlara 382,52 TL oranına varan zam olarak yansıyacak. Emekli maaşına gelen zam ile beraber Ocak ayından sonra en yüksek emekli maaşı net 6 bin 375 lira 37 kuruştan 6 bin 757 lira 89 kuruşa çıkacak. En düşük maaşı alan yani bin 500 TL alan emekli ise bin 590 TL maaş alacak. Ayrıca emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda olmak üzere 2 kere ikramiye ödemesi yapılacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler