Ekonomi

Stokçuluk Yapanlara Kötü Haber! 2 Milyon TL Ödemek Zorunda Kalabilirler!

Kur ve altın fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle stokçuluk yapanlar için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında stokçuluk yapanların en ağı cezaları alacakları şeklinde bir ifadede bulunmuştu. Bu açıklamanın üzerine Ak Parti TBMM Başkanlığına 8 maddelik bir yasa tasarısı sundu. Yeni yasa tasarısına göre stokçuluk yapan vatandaşlar 100 bin TL ile 2 milyon TL arasında ceza alacak. İşte detaylar…

Stokçuluk Cezası Geliyor!

Stoklama topluma zarar verici olarak görülüyor. Gelecekteki fiyat farklılıklarından faydalanmak için önceden tedarik edilen malların satışa sunulmayıp bekletilmesi stokçuluk olarak ifade ediliyor.

Ak Parti, stokçuluk yapan vatandaşlar için yeni bir yasa tasarısını meclise sundu. 8 maddelik yasa tasarısı ile üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulması yasaklanıyor.

Ayrıca, cezanın alt ve üst sınırları ile bu sınırlar arasındaki fark yeniden belirleniyor. Bu çerçevede stokçuluk yapanlara daha önce verilen alt sınır 50 bin TL, üst sınır 500 bin TL olan cezalar yeni kanunla, alt sınır 100 bin TL ile üst sınır 2 milyon TL olarak belirleniyor.

İlgili Makaleler