Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bir Kez Daha Devrede; 1.800 Personel Birden Alınacak! Başvurular Başladı! Acele Edin; 9 Haziran Son Gün…

Bakanlıkların toplu personel alımları devam ediyor. Geçtiğimiz gün bu yıl içerisinde 5 binden fazla personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş olan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu personelin 1.800’ünü bünyesine dahil etmek üzere harekete geçiyor. Ziraat mühendisinden koruma muhafızına kadar personel alacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı, başvuru tarihlerini de ilgilileri için paylaşmış bulunuyor.

İş arayan vatandaşların ilgisini çekecek bir ilan yayınlamış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, 1.800 personel arayışı içerisine girdiğini açıkladı. Haziran ayının başı itibariyle başvuruları kabul edecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı, başvuruların son gününü ise 9 Haziran 2022 tarihi olarak belirledi. Başvuruları online olarak alacak olan Bakanlık, o adrese işaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.800 Personel Alacak

Kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 1.800 personel alımı gerçekleştirecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı, konuyla ilgili ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı. Yayınladığı ilanda personel dağılımlarını da açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı; 523’ü ziraat mühendisi, 392’si veteriner hekim, 135’i gıda mühendisi, 86’sı orman mühendisi, 51’i su ürünleri mühendisi, 15’i balıkçılık teknolojisi mühendisi, 7’si harita mühendisi, 24’ü avukat, 23’ü laborant, 23’ü kimyager, 23’ü biyolog, 10’u veteriner sağlık teknikeri, 10’u ziraat teknikeri, 3’ü veteriner sağlık teknisyen, 3’ü ziraat teknisyen, 182’si büro personeli, 190’ı orman muhafız memuru ve 100’ü koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere 1.800 yeni personelin istihdam edileceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı İşe İlanı Başvurusu

Tarım ve Orman Bakanlığı, konuyla ilgili ilanı Resmi Gazete’nin ardından kendi resmi Twitter hesabından da paylaştı. Bakanlığın gerçekleştirdiği paylaşımda; “Bakanlığımız taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere toplam 1800 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır” ifadeleri yer aldı. Sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceği öğrenilen Tarım ve Orman Bakanlığı, bu paylaşımının ardından personel alımı için başvurularının nasıl gerçekleştirileceğini de açıkladı. 2 Haziran 2022 tarihi itibariyle başvuruları açan Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni 1.800 personel alımı için başvuruların http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yani ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi)’den 9 Haziran 2022 tarihine kadar devam edeceğini duyurdu.

İlgili Makaleler