Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı Sinyali Verdi; DSİ Bünyesine 3231 Memur, İşçi Ve Kamu Personel Alımı Yapılacak! Başvurular İçin İlk Açıklama…

Bir süredir iş arayan vatandaşın büyük bir şevkle beklediği memur ve kamu personel alımları başladı. Sağlık Bakanlığı’nın ardından teker teker ilan çıkmaya başlayan kamu kurum ve kuruluşlarından iş arayan vatandaşı sevindirecek bir haber de Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi.

Bünyesinde istihdam etmek üzere 3 bin 231 memur, işçi ve kamu personel alımı gerçekleştirecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapacağı alıma ilişkin boş kadrolar ve konuyla ilgili detaylar teker teker ortaya çıkmaya başladı. Öte yandan konuyla ilgili beklenen ilk resmi açıklama ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığındaki Açık Pozisyonlar Belli Oldu

Toplamda 5 bin kişi olmak üzere önümüzdeki aylarda 3 bin 231 memur, işçi ve kamu personel alımı gerçekleştirecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştireceği personel alımlarında istihdamı Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde sağlayacağı ortaya çıktı. Yavaş yavaş personel alımına ilişkin detayların da netleştiği DSİ memur alımlarında boş olan kadrolar da açıklandı. Bu bağlamda DSİ’nin alım yapmayı düşündüğü pozisyonların; “muhafaza memuru, mühendis, veteriner hekim personeli, destek personeli, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, bekçi, avukat, laborant görevlisi, biyolog görevlisi, diğer teknik hizmet personeli, pilot görevlisi, tekniker personeli, sağlık teknikeri, helikopter makinisti” gibi pozisyonlar olacağı öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den Gelmişti

Özellikle iş arayan vatandaşı heyecanlandıran 3231 memur, işçi ve kamu personel alımı yapılacağı yönündeki haberler Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin açıklamaları ile ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz aylarda 5 bin personel birden istihdam edileceği konuşulmaya başlanan Tarım ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz yılın mart ayında yine Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde istihdam etmek üzere bin 833 personel alımı gerçekleştirmişti. Bir kez daha personel alımı için hazırlıklara başlayan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu kez bünyesinde 3 bin 231 personeli istihdam edeceği ortaya çıktı. Bu alımla birlikte 5 bin 64 personel istihdam etmiş olacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın personel ilanına ilişkin ilk açıklama ise Bakan Vahit Kirişçi’den geldi. Kirişçi konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamada; “Ülkenin büyük bakanlığı olma yönündeki çalışmaları ile birlikte istihdam yapılacağı, bu kapsamda bünyesinde çalışacak daha fazla devlet personeline ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler