Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Bir Memurluk Fırsatı Daha; Sadece Ziraat Mühendisi Alınacak! Başvuru İçin Üç Yöntem Var…

İlgiyle takip edilen kamu kurum ve kuruluşlarının işe alım ilanlarına bugün itibariyle bir yenisi daha eklenmiş bulunuyor. Bu kapsamda personel alımı gerçekleştirecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı, ziraat mühendisi alıyor.

Ziraat mühendisi alacak olan Tarım ve Orman Bakanlığı, haziran ayı içerisinde yapacağı yeni personel alımını İŞKUR üzerinden gerçekleştiriyor. Personel ilanında şartları da açıklamış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, KPSS puan şartı arıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ziraat Mühendisi Alım İlanı Yayınlandı

Geçtiğimiz günlerde merkezi atama ile toplu bir şekilde alım gerçekleştirmiş olan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez açıktan atama ile bir personel arayışı içerisinde olduğunu duyurmuş bulunuyor. Bu yöntem ile 1 ziraat mühendisi alımı gerçekleştirecek olan Tarım ve Orman Bakanlığı başvuruları 28 Haziran 2022 tarihine kadar kabul ediyor. Bu kapsamda İŞKUR üzerinden başvuruları kabul ettiği gibi şahsen de başvuruları kabul eden Tarım ve Orman Bakanlığı, aynı zamanda Alo 170 hattı üzerinden de başvuruları kabul edeceğini açıklamış bulunuyor. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, İŞKUR üzerinden yayınladığı ilanda ziraat mühendisi pozisyonu için şartları da duyurmuş bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ziraat Mühendisliği İşe Alım İlanı Başvuruları İŞKUR Üzerinden

Personel alımlarında iki ayrı şekilde alım gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı ya ÖSYM üzerinden merkezi atama ya da İŞKUR üzerinden açıktan atama ile personel alımı yapıyor. Her iki alımlarında da genellikle KPSS puanı şartı arayan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl gerçekleştireceği alımlar için KPSS puanı olmayı şart koşuyor. Alacağı 1 Ziraat Mühendisi için şartları belirlemiş olan Tarım Orman Bakanlığı, ilgili bölümlerden lisan mezunu olan ve 40 yaşını aşmamış olan adayların başvurularını kabul ediyor. Aynı zamanda KPSS sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmayı şart koşan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu pozisyona özel olarak en az B sınıfı ehliyete sahip olmayı da istiyor. Kastamonu merkez veya Taşköprü ilçesinde ikamet ediyor olmayı da ziraat mühendisliği pozisyonu için arayan Tarım ve Orman Bakanlığı başvuruları İŞKUR içerisinden yayınladığı 00006879399 numaralı ilan ile kabul ediyor.

İlgili Makaleler