Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Gerçekleştirdiği Bin 800 Personel Alımı İçin Yeni Duyuru; Evrakların 8 Temmuz 2022 Tarihine Kadar Teslim Edilmesi Gerekiyor…

Geçtiğimiz ay KPSS 2022/8 tercih kılavuzu ile bin 800 yeni personel alımı gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği merkezi atama yöntemi ile personel alımlarının sonuçları belli olmuştu. Bu personellere ilişkin yeni bir duyuru daha yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, teslim edilmesi gereken evrakları açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamak için teslim etmesi gereken belgeler ortaya çıktı. Belgelerin teslimi için belli bir süre veren Tarım ve Orman Bakanlığı, son tarihi 8 Temmuz olarak belirledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Yeni Duyuru Geldi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) KPSS 2022/8 merkezi yerleştirme ile bin 800 yeni personel alımı gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı, personellerinin seçme aşamasını tamamladı. Merkezi yerleştirme ile yerleşen personelleri geçtiğimiz hafta duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, seçtiği personelleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonuna personel alımı gerçekleştirebilmek için gerekil olan evrakları da belirledi. Yerleşmeye hak kazanan adayların atandıkları birime şahsen ya da posta yoluyla ulaştırması gereken belgeleri ilan ettiği bir duyuru metni daha yayınlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, aynı metin içerisinde evrak teslim süresine de yer verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, evrak teslimlerinin 22 Haziran 2022 tarihi ile 8 Temmuz 2022 tarihi arasında yapılacağı öğrenildi. Öte yandan posta yoluyla evrak teslimi yapacak olan adayları uyaran Tarım ve Orman Bakanlığı gecikmelerden kurumun sorumlu tutulamayacağını hatırlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Yerleştirilen Adayların Teslim Etmesi Gereken Evrakları Açıkladı

Personel alımlarına ilişkin sürecin ilk aşamasını tamamlamış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, yerleşmeye hak kazanan adayları belirledi. Bu kapsamda adayların evrak teslimi için belli bir süre veren Tarım ve Orman Bakanlığı, bu evrakları açıkladığı bir ilan yayınladı. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı’nın personel yerleştirmesi için isteyeceği evraklar:

1- Beyan formu,

2- Sağlık durumu beyan dilekçesi,

3- Ulusal Elektronik Tebligat Adresi (UETS),

4- İki adet vesikalık fotoğraf,

5- İlgili KPSS sonuç ve ÖSYM yerleştirme belgesi,

6- Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

7- Mal Beyannamesi,

8- Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru ve sözleşmeli personel olarak görev yapmış veya halen görev yapmakta olanların hizmet belgesi.

İlgili Makaleler