Gündem

TBMM’ye sunuldu: 31 Ocak’a kadar izinli sayılacaklar!

Corona virüsü salgınının devam etmesi nedeniyle 30 Kasım’da izin sürecek hükümlülerin durumunda flaş bir gelişme yaşandı. TBMM’ye sunulan yeni düzenleme ile hükümlülerin izin süresi 31 Ocak’a kadar uzatılabilecek.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle cezaevi mahkûmları 15 Nisan tarihinde izine gönderilmişti. Mahkumların izin süresi 30 Kasım’da doluyor. Ancak AK Parti ve MHP’li vekillerin imzasıyla yasalaşan infaz Düzenlemesi ile hükümlülerin izin süresi tekrar uzatılacak. Corona virüsü salgınının devam etmesi nedeniyle açık cezaevindeki mahkûmların izinlerinin 31 Ocak 2021’e kadar uzatılması bekleniyor.

En fazla 31 Temmuz 2021’e kadar uzatılacak

Türkiye’nin haberine göre, TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre, kapalı cezaevinde bulunup, açık cezaevine geçmeye hak kazananlar ile doğrudan açık cezaevine giden hükümlülerin izinli sayılmalarına ilişkin süre 31 Ocak 2021 tarihine uzatılıyor. Koronavirüs salgın hastalığının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığı’nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 3 kez uzatılabilecek. Böylelikle salgının sürmesi durumunda kovid-19 izin süresinin en fazla 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılabilmesi öngörülüyor. Temmuz 2021 tarihinde ise tekrardan TBMM’ye yasa teklifi sunulacak. İzinde bulundukları süre boyunca geçen süreler ise infaz edilmiş gibi hükümlülerin lehine sayılacak.

100 bin kişi faydalandı

2019 Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve 11 Mart tarihinde Türkiye’de tespit edilen corona virüsü salgını sonrasında, Türkiye’de 15 Nisan’da cezaevi hükümlülerine izin verildi. Açık cezaevinde bulunan mahkümlar için geçerli olan düzenlemeden yaklaşık 100 bin kişi faydalandı.

İlgili Makaleler