Personel Alımı

TCDD 17 İl’de 199 Tren Makinisti alımı yapılacak!!!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 17 Şehir için personel alım ilanı yayınladı. TCDD bünyesine 60 KPSS Puanı şartıyla, 199 Tren Makinisti alımı yapılacağı duyuruldu. Personel alımları başvuru koşulları ile ilgili tüm detaylar işte sizlerle...

Son başvuru tarihi “22 Aralık 2023” olan 199 Tren Makinisti alımları için başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden online gerçekleşeceği bilgisi verilirken, iş başvurusu yapacak kişilerden bazı şartlar talep edileceği konusunda açıklama yapıldı. Başvuru şartlarına uymayan adayların başvuruları değerlendirme kapsamına dahil olmayacak.

Personel alımları hangi illerde yapılacak?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesine yaşanan personel eksikliğini gidermek adına yayımlan ilana göre Taşımacılık biriminde görevlendirilmek üzere, “Tren Makinisti” alımı bilgisi yer alırken, söz konusu kadro için başvuru yapacak adayların “Ön Lisans ve Lisans” mezunu olması gerektiği bilgisi verildi. Personel alımlarının yapılacağı il listesi şu şekilde;

İstanbul, Sivas, Elazığ, Niğde, Edirne, Kocaeli, Karabük, Yozgat, Kayseri, Kırıkkale, 11 Çankırı, İzmir, Uşak, 23 Kars, Sivas, Malatya, Elazığ, Van, Niğde ve Kütahya

Personel alımları için başvuru koşulları neler?

TCDD bünyesine katılarak istihdam sağlamak isteyen adaylardan personel alımları için talep edilecek şartlar şu şekilde yer alıyor:

Tren Makinisti alımı için başvuru yapacak adayların öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması aranan genel şartlar arasındadır.

Başvuru yapacak adayların, 18 yaşını tamamlamış ve 40 Yaşından büyük olmaması gerekmektedir.

Ayrıca, kamu haklarından mahrum olmaması, Görevini yapmasına engel teşkil edebilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmaması gibi şartlar talep edilecektir.

Tüm bunlara ek olarak, adaylar için yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alınması ve herhangi bir suç hükümlülüğünün bulunmaması gerekmektedir.

Erkek adaylar askerlik görevini tamamlamış ya da askerlik ile ilgisi olmaması şarttı aranmaktadır.

Ön Lisans mezunu ve Lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleşecek personel alımları için, adayların 2022 yılında gerçekleşen KPSS’den Ön Lisans için P93 puan, Lisans mezunları için ise P3 puan türünden  en az 60 puan almış olması gerekmektedir.

Tren makinisti alımları ile ilgili daha kapsamlı bilgileri ve başvuru işlemleri ile ilgili detaylara aşağıda yer link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İlgili Makaleler