Personel Alımı

TCDD Personel Arıyor; İş Arayan Vatandaşlar Hemen Başvurabilir! Hükümlü Ve Engelli Öncelikli! TCCD Memur İş İlanı Başvurusu İçin…

Türkiye’nin kamu kurum ve kuruluşlarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), haziran ayı içerisinde personel alacak olan kamu kurum ve kuruluşları arasına eklenmiş bulunuyor. Yayınladığı ilan ile birlikte personel aradığını duyuran TCDD, personellerinde aradığı şartları ve alım şekline de ilan aracılığıyla açıklık getiriyor.

Özellikle engelli bireyler ve hükümlü vatandaşlar için bir alım ilanı yayınlamış olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), kendi bünyesinde kurulmuş olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ), şirketine 4 yeni personel alımı gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili ilanı İŞKUR üzerinden yayınlamış olan TÜRASAŞ, ilan numaraları adayların başvurularını bekliyor.

TCDD, 4 Adet İşçi Alımı Gerçekleştirecek

Dört yeni personel istihdamı gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)’nın şirketi Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ), 1 beden işçisi, 1 makine teknolojisi teknisyeni, 2 metal teknolojisi teknisyeni alımı yapacağını açıklamış bulunuyor. Başvuruları İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek olan TÜRASAŞ, beden işçisine engelli bireylerin başvurularını kabul ederken; makine ve metal teknolojisi teknisyenliğine hükümlü vatandaşların başvurularını kabul ediyor. Yayınladığı ilanda başvurular için ilan numarası da vermiş olan TÜRASAŞ, 1 engelli beden işçisi alımı için 00006841375 numaralı iş ilanını; 1 eski hükümlü makine teknolojisi teknisyeni alımı için 00006841456 numaralı iş ilanını; 2 eski hükümlü metal teknolojisi teknisyeni alımı için 00006839931 numaralı iş ilanını yayınlamış bulunuyor.

Alımlar Kura İle Yapılacak

İşe alımlar için şartları da belirlemiş olan TÜRASAŞ, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını geçmiş olan engelli ve eski hükümlü bireylerden birtakım şartları taşımasını istiyor. Bu kapsamda görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu ile kamu haklarından mahrum bırakılmamayı genel şart olarak belirlemiş olan TÜRASAŞ, engelli veya eski hükümlü olan adaylar için durumunu belgelemelerini ve erkek adaylar için de askerlik ile bir ilişiğin kalmamış olmasını şart koşuyor. Bunun yanı sıra başvurular arasından kura çekecek olan TÜRASAŞ, Sakarya ilinde ikamet eden adayları başvuruya dahil ediyor. Kurayı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A. Ş. Genel Müdürlüğü Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde çekecek olan TÜRASAŞ, kura gününü ise 23 Haziran 2022 olarak belirlemiş bulunuyor.

İlgili Makaleler