Personel Alımı

TCDD’den Haber Geldi; Lise Mezunu Olmak Yetiyor! Personel Alımları Başladı, Başvurular O Kurum Üzerinden 13 Haziran’a Kadar Devam Edecek…

Merak ile takip edilen kamu personel alımı iş ilanları arasına dün itibariyle yeni bir ilan daha eklenmiş bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde kurulmuş olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii (TÜRASAŞ) A.Ş., personel alacağını kamuoyuna bildiriyor.

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilan ile personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii (TÜRASAŞ) A.Ş., 4 yeni personel alıyor. Başvuruları başlatmış olan TÜRASAŞ, başvurular için son tarihi de belirlemiş bulunuyor.

TCDD İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz gün yeni bir ilan yayınlayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) şirketi olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii (TÜRASAŞ) A.Ş., 4 yeni personel alımı gerçekleştiriyor. 1 engelli, 3 eski hükümlü personel alımı gerçekleştirecek olan TÜRASAŞ, alımı kura usulü ile gerçekleştiriyor. Son başvuru tarihi 13 Haziran 2022 tarihi olarak belirlemiş olan TÜRASAŞ, personel alımı için başvuruları ise İŞKUR üzerinden alıyor. TÜRASAŞ’ın alacağı 1 engelli beden işçicisi için başvurular, 00006841375 ilan numarası üzerinden gerçekleşirken; 1 eski hükümlü makine teknolojisi teknisyeni için başvurular 00006841456 numaralı ilandan, 2 eski hükümlü metal teknolojisi teknisyeni için başvurular ise 00006839931 numaralı İŞKUR ilanı üzerinden gerçekleştiriliyor.

TCDD Personel Alımı Şartları Neler?

Temel olarak engelli bireylerin ve eski hükümlülerin iş dünyasındaki dezavantajını ortadan kaldırmak için özellikle bu iki grubu içerisine alan bir alım gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) şirketi olan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii (TÜRASAŞ) A.Ş., personel alımları için aşağıdaki şartları belirlemiş bulunuyor. Şartları taşıyan adaylar, 23 Haziran 2022 tarihinde Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşecek olan kura ile belirleniyor. Şartlar ise, TÜRASAŞ tarafından şu şekilde belirlenmiş bulunuyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını geçmiş, 35 yaşını ise aşmamış olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık ya da emeklilik nedeniyle aylık alıyor olmamak.
  • Görevin yerine getirilmesine engel bir sağlık sorunu bulunmamak.
  • Engelli veya eski hükümlü olunduğunu resmi olarak belgeleyebilmek.
  • Erkek adaylar için askerlik ile bir ilişiği kalmamış olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmamak.
  • Endüstri meslek liselerinin makine bakım onarım, bilgisayarlı makine imalatı, makine teknolojisi, bilgisayar destekli endüstriyel programlama, bilgisayar destekli makine ressamlığı, endüstriyel kalıp ve makine model/makine ressamlığı bölümlerinin birinden mezun olmak.
  • Sakarya ilinde ikamet ediyor olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından geçebilmek.

İlgili Makaleler